Muhabbit

Paris Saint Germain, Metaverse İçin Ticari Marka Başvurusu Yaptı!

Paris Saint-Germain, metaverse ve NFT sektöründe aktif olarak faaliyet gösterebilmek için ilk adımlarını attı.

PSG Metaverse

PSG Metaverse

PSG olarak da bilinen Fransız futbol takımı Paris Saint-Germain, metaverse ve NFT sektöründe aktif olarak faaliyet gösterebilmek için ilk adımlarını attı.

Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarını takımlarında bulunduran Parisli kulüp, 16 Mart 2022’de yaptığı ticari marka başvurusunu incelediğimizde bize bazı ipuçları veriyor.

Bu ticari marka başvurusunun anahtar kelimelerini şu şekilde sıralayabiliriz; değiştirilemez tokenler (NFT), kripto para cüzdanları, kripto para birimi işlemlerinin yönetimi, sanal giyim, spor ekipmanı ve elektronik.

21 Mart 2022 Pazartesi günü lisanslı ticari marka avukatı olan Michael Kondoudis, haberi Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Michael Kondoudis

Washington DC merkezli avukat bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Paris Saint Germain dünyanın en çok tanınmış futbol kulüplerinden biridir. Takımın adına ve markasına verilen değer çok büyük. Şirketler, markasını metaverse sektörüne taşırken bunu ticari marka başvurusu yaparak gerçekleştirir. Hem şirketi korumak hem de emin adımlarla sektöre girmek için bu başvuruyu gerçekleştirmek gerekiyor.

Açıkçası PSG, metaverse sektörünün potansiyelinin farkında. Kendisinin yaratacağı sanal ekonomi için ticari markasını hazırlıyor. Diğer profesyonel spor kulüplerinin de metaverse sektöründe yerini almak için ticari marka başvurularını yakın zamanda görebiliriz.

Metaverse Sektörüne Adım Atan Spor Takımları

Ticari marka avukatı, profesyonel spor endüstrisinden geleneksel olmayan ve sanal mal ve hizmetler için ticari marka başvurularının gelecek yıl içinde artmasını öngörüyor.

Avukat, konu ile ilgili şunları söyledi:

Markaların, metaverse sektöründe duyduğu ilgiyi takdir ediyorum. Profesyonel spor kulüplerinin, NFT ve metaverse sektöründe bulunmak için ticari marka başvurularının sayısının, önümüzdeki on iki ay içinde artmasını bekliyoruz.

İngiltere Premier Ligi şampiyonu Manchester City, Sony’nin sanal gerçeklik (VR) uzmanlarının yardımıyla metaverse üzerinde dünyanın ilk futbol stadyumunun inşaatına başladığını bildirdi.

Hayranların metaverse üzerinde diğer oyuncularla buluşma, birbirleriyle iletişim kurma ve gerçek dünyada erişilemeyen şeyleri satın alma olasılığını içeren konseptler düşünülüyor.

Şirketler, ünlüler veya markalar metaverse sektöründeki kimliklerini bir süredir büyütmeye çalışıyorlar.

Finbold tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki NFT ticari marka başvurularının sayısının 2020 yılının 2021 yılına kıyasla 421 kat daha fazla başvuru yapıldığı ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Birçok şirket metaverse sektöründe yerini almak için çalışıyor. Firmaların metaverse projesi için ticari marka başvuruları yapıyor. Yatırım şirketleri sürekli NFT veya metaverse ilgili projelere yatırım yapıyor.

Son dönemlerin en popüler iki kelimesi olan NFT ve metaverse, artan kullanım alanları ile günlük hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Bu kapsamda da dev şirketler, yaptıkları yatırımları artırarak sektörde adından söz ettirmek istiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version