Muhabbit

Partisia Blockchain’den MPC Tekniğiyle NFT Açık Artırması!

Partisia Blockchain’in blog yazısında açıkladığı MPC tekniğiyle açık artırma neler sağlayacak?

Partisia

Partisia Blockchain MPC Tekniğini NFT açık artırmalarında kullanmak için bir planlama yaptığını açıkladı. Partisia Blockchain’in blog yazısında açıkladığı MPC tekniğiyle açık artırma neler sağlayacak?

Partisia’nın Odaklanacağı Temel Sorunlar Neler?

NFT’ler, dijital sanatı bir dereceye kadar fiziksel sanatla uyumlu hâle getirebilecek özgünlük ve fikri mülkiyetin doğrulanmasına izin vermektedir. Bu temel değerin olmasının yanı sıra önemli bir nokta da doğru fiyatlandırmanın yapılmasıdır.

Gelişmiş kriptografinin dijital varlıklara benzersizlik sağlaması gibi aynı zamanda daha iyi çevrim içi açık artırmalar için yeni bir teknolojik temel sağlandığı açıkça görülmektedir. Partisia Blockchain, MPC tekniğiyle çevrim içi NFT açık artırmalarındaki bu temel problemleri iyileştirmeyi amaçlıyor.

Doğru Fiyatın Bulunması

Bir emtia için doğru fiyatı bulmak her satıcının karşılaştığı önemli bir sorun olmakta. Aynı emtianın ticaretinin fazla olduğu pazarlarda, herhangi bir süpermarkette yaygın olan ve tedavülde olan fiyatların basit bir ayarlamasının yapılması fiyatlandırma için yeterli olabilir.

Ancak daha benzersiz veyahut karmaşık emtialar için fiyat belirlemek çok daha zor olmaktadır. Fiyatın belirlenmesi piyasa katılımcılarının bir dizi ticaret kuralı aracılığıyla gerçekleştiği için açık artırmalar bu tip emtialarda oldukça kullanışlı bir araç olmaktadır.

Açık artırmalarda kullanılan ticaret kuralları, bilgilerin nasıl paylaşılacağını tanımlar. Örneğin, hangi bilgilerin gizli tutulduğu ve katılımcılar arasında hangi bilgilerin paylaşıldığı gibi bilgilerin paylaşımları farklıdır. Tekliflerin ve diğer bilgilerin kamu ve özel sektör koordinasyonunun doğru bir karışımına sahip olmak, açık artırmadan istenen sonucunu sağlamak için esas olmaktadır.

Partisia Blockchain de tam bu noktada MPC tekniğiyle bu sorunu iyileştirmeyi amaçlamaktadır. MPC tekniği ve Blockchain teknolojisinin dengeli bir kombinasyonuyla güvenilir ve şeffaf açık artırmalar için ideal altyapı sağlanabilir.

Blockchain teknolojisi ve MPC tekniğinin dengeli kombinasyonu ile neler sağlanabilir?

Açık Artırmanın İki Önemli Faktörü

Partisia Blockchain gibi gelişmiş bir altyapı, gelişmiş pazarların iyileştirilmesinde etkili olsa da, açık artırmaların daha basit kullanımına da değer katabilmektedir. Açık artırmaların en önemli iki özelliğine bakarak bu değer anlaşılabilmektedir.

İlk olarak, herhangi bir piyasada olduğu gibi, en önemli faktör mümkün olduğunca çok sayıda katılımcı çekmektir. Çevrim içi bir açık artırma, dünyanın dört bir noktasından teklif sahiplerini getirmeyi mümkün kılarken, Blockchain tabanlı bir platform, NFT sanatının teslim edilmesini ve ödemenin transfer edilmesini sağlamak için gereken güveni sağlamaktadır.

İkinci önemli faktör ise, katılımın mümkün olduğunca basit ve özlü olmasıdır. Bu, otomatik teklif vermenin temeli olarak gizlilik ve otomasyonun değer kattığı, teklif sahibinin bir teklif veren aracıyı maksimum fiyat teklifiyle beslediği ve teklif verenin teklif veren adına teklif verdiği yerdir. MPC tekniğini uygulayarak, özel maksimum teklifin merkeziyetsizlik yoluyla gizli tutulması sağlanabilir. Bununla birlikte Blockchain aracılığıyla da gerekli otomasyon sağlanabilir.

Daha fazla bilgi için: Partisia Blockchain Medium

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version