Muhabbit

PartySwap Nedir? Nasıl Kullanılır?

PartySwap, Avalanche ekosistemine likidite sağlamaya odaklanan merkezi olmayan bir borsadır.

partyswap

partyswap

PartySwap, Avalanche ekosistemine likidite sağlamaya odaklanan bir uygulamadır.

Platform, ilk olarak, bir AMM (Otomatik Piyasa Yapıcı) ile başlayacak olup, Avalanche’taki çeşitli projeleri destekleyecek ve ardından bunları ödül havuzlarında çiftler olarak listeleyecektir. Ödül olarak dağıtılan token, platformun yerel “token”ı PARTY’dir.

Platform, projenin ikinci geliştirme aşaması olarak, PARTY “token”ının faydasını artıracak olan uygulamaları geliştirmeye odaklanıyor.

Ekip, PARTY “token”ıyla birlikte, kullanıcıların daha fazla kazanmasını sağlayan farklı oyunlar geliştirmeyi planlıyor.

PartySwap, yukarıda yer alan planların dışında ayrıca gelecekte projenin karar verme sürecine daha merkezi olmayan bir yaklaşım getirmeye ve geliştirme olanaklarını artırmaya odaklanan Avalanche ağına bir DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) ve bir alt ağ entegre etme amacında.

Party’de Neler Yapabilirsiniz?

Swap, PartySwap’ın en temel ürünlerinden biridir. Swap aracılığıyla kullanıcılar, merkeziyetsiz bir şekilde işlemlerini gerçekleştirir.

PartySwap, Avalanche ağındaki en güvenilir AMM’lerden biri olmayı hedefler. Yalnızca Avalanche (AVAX) aracılığıyla çalışacak şekilde programlanan platformda, kullanıcılar ARC-20 “token”ları için swap işlemini gerçekleştirebilir.

Platform, güvenlik, istikrar ve kullanımı kolay ve iyi hissettiren bir arayüz sağlayarak kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı amaçlar.

Liquidity Pool (Likidite Havuzu) aracılığıyla PartySwap, token sahiplerinin “pool”a (havuz) likidite eklemesine ve platformu destekledikleri için ödüller almasına olanak tanır.

“Token”larınızı bir “liquidity pool”a eklediğinizde, liquidity provider (likidite sağlayıcı) “token”ı kazanırsınız. Platformda, PartySwap’ın LP “tokenlar”ı xPARTY olarak adlandırılır.

Piñata çiftleri, çoğu AMM’de, platforma likidite sağlayan kullanıcıların ödül kazanacağı “Farms” bölümüdür. Ödül “token”ı, web sitesindeki farklı uygulamalar aracılığıyla fayda sağlayacak bir token olan PARTY olarak tanımlanır.

Jacuzzi, kullanıcıların zaman içinde daha da fazla token kazanmak için PARTY “token”larını kullanabilecekleri tek taraflı havuzdur. Şu anda kullanıcılar daha fazla PARTY kazanmak için PARTY stake edebilir.

PartySwap Nasıl Kullanılır?

PartySwap’ta işlem gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların öncelikle cüzdanlarını platforma bağlamaları gerekiyor.

Platform, şu anda sadece MetaMask’ı destekliyor. PartySwap’ta işlem yapmak için öncelikle Avalanche ağına geçiş yapmanız, ayrıca işlem yapmak için cüzdanınızda AVAX bulundurmanız gerekir.

MetaMask’ta Avalanche ağına nasıl geçiş yapılacağını buradan öğrenebilirsiniz.

PartySwap’ta Swap

Swap sayfasına gidin ve swap etmek istediğiniz “token”‘ı seçin ve ardından miktarı belirleyin. İşleminizin ayrıntılarını gözden geçirin ve “Swap”ı tıklayın.

PartySwap’ta Swap işlemi

Ardından “Confirm Swap”a tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve “token”ların cüzdanınızda görünmesini bekleyin. (Token, cüzdanınızda görünmüyorsa, “token”‘ı cüzdanınıza eklemeniz gerekir.)

PartySwap’ta Piñata – Liquidity Pools (Likidite Havuzu)

İşlemleri eğlenceli ve kolay hale getirmek PartySwap’ın amaçlarından biridir. Piñata‘da nasıl likidite sağlayabileceğinizi bu adımda öğrenebilirsiniz.

Öncelikle “Piñatas” bölümünde likidite sağlamak istediğiniz Piñata’yı seçin ve ardından istediğiniz çift için “Deposit”e tıklayın. Biz bu içeriğimiz için AVAX/PARTY çiftini seçiyoruz ve “Add AVAX-PARTY Liquidity”e tıklıyoruz.

PartySwap’te likidite havuzu

Piñata’ya yatırmak istediğiniz likidite oranını belirleyin, ardından “Approve PARTY” butonuna tıklayın ve cüzdanınızdaki işlemi onaylayın.

Yukarıdaki adımı tamamladıktan sonra, “Supply”a tıklayın ve işleminizi onaylayın. İşleminizi onayladıktan sonra, Piñata’daki payınızı ve ödüllerinizi temsil eden xPARTY “token”larını kazanmaya başlayabilirsiniz.

PartySwap’ta Jacuzzi – Earn PARTY (PARTY “Token”ı Kazanmak)

Jacuzzi‘de likidite sağlayıcı “token”larınıza Yield Farming yaparak ya da stake ederek PARTY kazanabilirsiniz. Yield Farming yaparak PARTY kazanmak için Piñata’lardan birinde likidite sağlayıcısı olmanız gerekir.

Havuzlardan birinde likidite sağladıktan sonra, platformun likidite sağlayıcı “token”ı olan xPARTY kazanırsınız.

PartySwap’ta Yield Farming PARTY ödülleri almak için, katıldığınız Piñata’yı seçmeniz ve likidite sağlayıcı “token”ınızı (xPARTY) depozit etmeniz gerekir.

PartySwap’ta likidite madenciliği

Havuzu seçtikten sonra, “Add Liquidity”ye tıklayın ve istediğiniz miktarda xPARTY depozit edin. Ardından “Approve” ve “Deposit”e tıklayın ve cüzdanınızdaki işlemleri onaylayın.

Yield Farming ödüllerinizi toplamak için “Piñata”ları talep etmeniz gerekir. Katıldığınız “Piñata”yı seçip “Manage”e tıklayarak ödüllerinizi talep edebilirsiniz.

Likidite sağlayıcı “token”larınızı havuzdan çıkarmadan ödüllerinizi talep etmek için “Claim”e veya ödüllerinizi ve likidite sağlayıcı “token”larınızı havuzdan aynı anda talep etmek için “Withdraw”a tıklayabilirsiniz.

PartySwap Jacuzzi’de PARTY Stake

Jacuzzi, kullanıcıların zaman içinde daha da fazla token kazanmak için PARTY “token”larını kullanabilecekleri tek taraflı havuzdur. Şu anda kullanıcılar daha fazla PARTY kazanmak için PARTY stake edebilir.

Stake etmek için “Add”e tıklayın ve eklemek istediğiniz token miktarını seçin ve “Stake”e tıklayın.

PartySwap’ta staking

xPARTY “token”larınızı Jacuzzi’den çekmek isterseniz, istediğiniz anda mevcut oran uygulanarak otomatik olarak dönüştürülen PARTY “token”ı olarak çekebilirsiniz.

“Remove”a tıklayın ve çekmek istediğiniz token miktarını seçin ve “Unstake”e tıklayın.

PARTY Token Ekonomisi

Party, PartySwap’ın yerel “token”ıdır ve toplam arzı 110 milyondur.

PARTY token ekonomisi

Toplam arzın %62.5’i (68,5 milyon) likidite madenciliğine ayrılmıştır. Likidite madenciliğine ayrılan 68,5 milyon “token”ın 48,125 milyonu Piñatas’a, 20,625 milyonu ise Jacuzzi’ye ayrılmıştır.

Ayrıca toplam arzın %15’i (16,5 milyon) hazineye, %10’u (11 milyon) ekibe ve %8’i de (8,8 milyon) “airdrop”lara ayrılmıştır. Topluluk pazarlamasına ayrılan oran %2 (2,2 milyon) ve yatırımcılara ayrılan oran ise %2.5’tir (2,75 milyon).

Siz de Party’e katılmak ister misiniz?

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Daha fazla Nasıl kategorisindeki içeriklerimiz için: Nasıl?

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version