Muhabbit

Paxos National Trust, OCC Onayı Aldı!

Paxos, federal olarak düzenlenen üçüncü kripto bankası oldu.

Paxos

Blockchain altyapı platformu Paxos, ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi’nden (OCC) bir banka tüzüğü için şartlı onay aldığını duyurdu.

Bu yeni hareket, küresel kripto para ekosisteminin, geleneksel olarak hâlâ genç olan endüstriye karşı temkinli davranan düzenleyiciler için giderek daha kabul edilebilir hale geldiğinin bir göstergesi olarak görülüyor. Alınan bu ön onay, OCC’nin bir koruyucu olarak Paxos’un gerekli şartları sağladığının kanıtı olduğunu gösteriyor bu durum da saldırılara veya krizlere eğilimli bir endüstri için önemli bir gelişme. Çünkü OCC tarafından onay almak, kripto para borsalarının 49 farklı ABD eyaletinin her birinde eyalet düzeyinde lisansları güvence altına almaya gerek kalmadan ülke çapında çalışabilmesinin bir yoludur.

Paxos, OCC’den şartlı onay alan ilk kripto para şirketi değil. Hatırlanacağı üzere, Anchorage ve Protego da bu yılın başlarında banka düzenleyicisinden onay aldı. Bu onayın yanında Paxos, tamamen yeni bir banka kurmasına olanak tanıyan “de novo” başvurusu için kabul gören ilk şirket oldu.

Paxos Baş Hukuk Müşaviri Dan Burstein, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu bir ön koşullu onaydır, bu da OCC’nin iş planımızı onayladığı anlamına gelir. İş planında belirlediğimiz faaliyetlerin, ulusal bir tröst tarafından yürütülebilecek faaliyetler olduğunu, doğru ekibe sahip olduğumuzu ve riskimizi kontrol etmek ve faaliyet göstermek için doğru kontrolleri ve planladığımızı gösteriyor.”

Paxos’un iş planını yürütmek ve OCC’ye güvenli bir şekilde çalışabileceğini göstermek için bir 18 ayı bulunuyor. Bu sürenin sonunda, düzenleyici Paxos’un faaliyetlerini değerlendirecek ve nihai bir tüzük imzalayıp imzalamayacağına karar verecek. Ancak Burstein bu sürecin 18 ay dolmadan çok önce gerçekleşmesini beklediğini belirtiyor.

Daha fazla OCC haberi için: OCC Haberleri


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version