Muhabbit

PayPal Hisseleri, Tüm Zamanların En Yükseğinde!

PayPal, kripto para hamlesi ile yükselişte!

Yahoo Finance’den aldığımız verilere göre, PayPal hisseleri (PYPL) 21 Ekim tarihinde 215.87 $’a ulaştı. Bu fiyattan önceki tüm zamanların en yüksek fiyatı ise 2 Eylül tarihinde 212,38 $ olarak kayıtla geçmişti.

Bu fiyat hareketi, ünlü ödeme şirketinin yakında platformuna kripto varlıkları dahil edeceğini açıkladıktan kısa bir süre sonra geldi. PayPal, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) tekliflerini de 2021 senesinde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Günü 206.20 $’dan açan PayPal hisseleri, hızla tüm zamanların en yüksek seviyesini geçti. 0,14 $ gibi bir fiyat ile tüm zamanların en yüksek seviyesini kıran PayPal hisseleri bu hareketten sonra düşüş gösterdi. Sonrasında ise hisse senedi, 215 $’ın üzerine çıkarak rekor tazeledi.

PayPal (PYPL) Hisse Senedi Fiyatları. Kaynak: Yahoo Finance

Ayrıca, Bitcoin’de PayPal’ın bu hamlesinden yararlandı ve kısa bir süre içinde fiyatını 13.100 $’a kadar çıkardı. Bu yükseliş 24 saatten kısa bir sürede gerçekleşmiş durumda. Bununla birlikte Bitcoin, TRY bazında yepyeni bir rekor kırarak 100.000 ₺ bandının üzerine çıktı.

BTC/USD Fiyat Endeksi. Kaynak: TradingView

Fakat PayPal’ın bu hamlesi herkesi etkilemiş durumda değil. Ünlü kripto analisti PlanB, attığı bir tweet’te bu haberi hayal kırıklığı olarak nitelendirdi. Hayal kırıklığının sebebi olarak ise PayPal’ın SSS sayfasında bulduğu bir madde olarak görünüyor. Maddede şunlar yazıyor: “Şu anda yalnızca PayPal üzerinden satın aldığını kripto para birimlerini hesabınızda tutabilirsiniz” ve “Ayrıca, hesabınızdaki kripto paralar, PayPal üzerinden ya da PayPal dışında başka hesaplara aktarılmaz”

PlanB, Bitcoin’in fiyat hareketinin PayPal ile doğrudan ilişkili olduğunu ve her ne olursa olsun Bitcoin benimsenmesinin iyiden iyiye yükseliş gösterdiğini bir başka tweetinde paylaşmış durumda.

Bildiğiniz üzere PlanB, Bitcoin’in fiyatının 100.000 $’a kadar yükselebileceğini öngören stok akış model ile kripto camiasında tanınan bir isim.

Son Yazılar

Exit mobile version