Muhabbit

PayPal Hisseleri Yüzde 17 Oranında Yükseldi!

PayPal hissesi alanların yüzü gülüyor!

PayPal hisseleri

Paypal hisseleri, Nasdaq ve diğer ABD borsalarına göre güçlü bir performans dönemini geride bırakarak Pazartesi günü rekor seviyelere ulaştı.

12 Kasım’dan bu yana, teknoloji odaklı Nasdaq yaklaşık %6.5 oranında değer kazandı. Büyük sermayeli hisse senetlerinin S&P 500 Endeksi ise aynı dönemde %3.5 arttı.

PayPal hisselerinin 3 aylık performansı. Kaynak: barchart.com

PayPal’ın kriptoya girmesi, devasa performansının arkasındaki tek sebep olmasa da, PayPal an itibarıyla dijital varlıkların artan benimsenmesinden yararlanmak için çok iyi bir konumda. Bazı analistler, yükselen Bitcoin (BTC) fiyatının PayPal’ın beklentileri üzerinde olumlu bir etkisi olacağını düşündüğünü söylediler.

Ödeme sağlayıcısının Bitcoin’in fiyatını olumlu yönde etkileyebileceğine dair kanıtlar da mevcut. Elimize gelen son sektör verilerine göre, ABD’de kripto işlemlerine başlayan PayPal, ABD’deki yeni çıkarılmış Bitcoin’lerin %70’ini topladığını söylüyor.

Tahminler farklılık gösterse de, 2019’da 5.000 kişiyle yapılan bir anket 18 yaşın üstündeki Amerikalıların %6.2’sinin Bitcoin sahibi olduğunu iddia ediyordu.

Bu sayılara bakacak olursak, kripto para birimlerinin PayPal üzerinde olumlu bir etkisi olabilir. Örnek olarak, Square’in Cash App’i, Bitcoin alımlarını etkinleştirdiğinden bu yana gelirinde artış gördü. Aslında, Cash App’in üçüncü çeyrek gelirlerinin yaklaşık %80’i Bitcoin alıcılarından alınan ücretlerden elde edildi.

PayPal hisseleri, firmanın uygun ABD müşterileri için kripto platformunu başlattığı günden bu yana yaklaşık %17 değer kazandı.

PayPal, 2021’in başlarında küresel kripto hizmetlerini başlatmayı planlıyor. CEO Dan Schulman, şirketinin, merkez bankası dijital para birimlerini kullanılabilir hale geldikçe desteklemeye başlayacaklarını da söylemiş bulunuyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla PayPal Haberleri için: PayPal Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version