Muhabbit

PayPal, NFT Alımlarına ve Satışlarına Destek Vermeme Kararı Aldı

PayPal, NFT alım ve satımlarına ilişkin alıcı koruma programını değiştiriyor. Yeni politikaya göre 20 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak olan güncellemeyle birlikte PayPal artık NFT satın alımlarını alıcı koruma programı kapsamında desteklemeyecek.

Ayrıca 10.000 ABD dolarından yüksek olan NFT satışları da artık alıcıların yanlış iddialara, ters ibraza veya diğer dolandırıcılıklara karşı koruması altında olmayacak.

Finansal hizmetler şirketi az fark edilen hizmet koşullarının güncellenmesiyle NFT işlemleri için alım ve satım korumalarını sessizce kaldırıyor. 20 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak olan bu değişiklik daha önce NFT alımlarının ve satışlarının PayPal‘ın alıcı ve satıcı koruma programları tarafından desteklendiği uygulamayı tersine çeviriyor.

Paypal daha önce token satıcılarına desteği sınırladı

Önceden, PayPal‘ın alıcı ve satıcı koruma programları NFT alımları ve satışlarını destekliyordu. Ancak şirket, son zamanlarda token satıcılarına verdiği desteği sınırlamıştı. Yapılan güncellemeyle, PayPal’ın satın alma ve satıcı koruma programları artık NFT işlemlerini kapsam dışında bırakıyor.

Şirket, 2022’de ana platformunda kripto paraları desteklemeye başlamıştı. Ayrıca kullanıcılara telif ücreti de sunacak bir NFT satın alma ve transfer sistemi için patent başvurusu yaptı.

The Block‘un haberine göre PayPal’ın NFT alım ve satımlarına ilişkin politika değişikliği, kripto topluluğu tarafından yakından takip ediliyor. Güncellenen politikanın, NFT ticaretinin geleceği üzerinde nasıl bir etki yaratacağı henüz net değil. Ancak bu değişiklik, PayPal’ın dijital varlıklara yönelik tutumunda bir değişiklik olduğunu gösteriyor.

Son Yazılar

Exit mobile version