Muhabbit

PayPal Ödemeler İçin Kripto Tabanlı Bir Çözüm Geliştiriyor!

PayPal, gelişmeyi sürdürmek adına kripto para endüstrisine girmeye hazırlanıyor!

paypal

paypal

Avrupa Komiyonu’na gönderilen bir belgeye göre PayPal, kripto para birimi alanında yeni geliştirmeler yaptığını doğrulamış durumda.

Avrupa Komisyonu’na ilk olarak 20 Mart’ta sunulan belge, geri bildirim süresi Aralık 2019’dan Mart ayına kadar süren, kripto varlıklar ve borsalar ile ilgili bir kamu istişaresine yanıt olarak tasarlanmıştı.

Belgede, ödeme devi inovasyondan ödün vermeyecek bir şekilde “uyumlu” bir düzenleme yaklaşımını desteklediğini vurgulamış. Bununla birlikte şirket “Kripto ve blockchain/DLT alanındaki küresel gelişmelerin sürekli izlenmesini ve değerlendirilmesini” kabul etti.

Ayrıca, PayPal kripto varlıklar ile olan ilişkisini ele aldı ve 2019 senesinde Libra Derneği’ne “Dünyadaki bankasız nüfusa finansal hizmetler sunmak için blockchain teknolojisinin kullanımı hakkında daha fazla bilgi almak için” katıldığını belirtti. PayPal, kısa bir süre sonra dernekten ayrıldı ve “kendi bünyemizde kendi çözümlerimiz üzerinde çalışma yapmak istiyoruz” gibi bir gerekçe gösterildi.

Projenin başlangıcından bu yana, PayPal bu alandaki yeteneklerini daha da ileriye götürmek adına tek taraflı ve somut adımlar attı. Bu nedenle projenin değeri hakkında herhangi bir sorgulama yapmadan, iş önceliklerimize bağlı olarak “Libra Derneği katılımcılığına devam etmeme ve ilerlemeye odaklanmaya” karar verdi.

Geçmiş Söylentiler

Haziran ayının başlarında, PayPal’ın doğrudan kripto varlıklarının satışını tanıtmayı ve kullanıcılarına şirket içi dijital cüzdanlar ile birlikte kripto para saklamalarını teklif etmeyi düşündüğü bildirilmişti.

Bu bilgilerin doğrulanması için PayPal temsilcilerine soru sorulmuştu. Cevap olarak ise”PayPal, söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayı reddediyor” gibi bir cevap alındı.

Aynı zamanda PayPal, blockchain ve kripto mühendisleri hakkında iş ilanı vererek bir nevi spekülasyonlara cevap vermişti.

2000’li yılların başında teknoloji gurusu Elon Musk ile yolları kesişen PayPal, 2015 senesinde Ebay tarafından satın alınmıştı. Görülebileceği üzere, PayPal blockchain sektöründen geri kalmamak adına aksiyon almaya başlamış durumda. Bakalım PayPal cephesinde bizi gelecekte ne bekliyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version