Muhabbit

PayPal Seçimini Paxos’tan Yana Kullandı!

PayPal, blockchain ve kripto alanında ilerlemesini sürdürürken, yanına Paxos’u aldı!

PayPal

Büyük kullanıcı kitlesine kripto para ticareti sağlamak isteyen PayPal, kaynaklara göre yeni hizmetin tedarik süreci için Paxos’u seçti.

Kaynaklara göre, geçtiğimiz haftalarda Paxos Crypto Brokerage’ı başlatan New York menşeli Paxos, geçtiğimiz günlerde, İngiltere menşeli Revolut’u müşterisi olarak açıklamıştı. Bir diğer kaynağa göre ise, Paxos’un PayPal ile olan ilişkisi bu hafta içinde resmi bir şekilde açıklanabilir

Bu durum ile birlikte PayPal, halka açık ödeme sağlayıcısı Square ve Unicorn borsa brokeri Robinhood ile birlikte, kripto para birimi alım satım işlemi sunan en önde gelen ana şirketlerden biri haline gelecek.

PayPal’ın hangi kripto para birimlerini kullanıcılarına sunmayı planladığı tam olarak belli değil. Paxos ise bu durum için herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. PayPal cephesinden ise konu ile ilgili bir bilgi sağlanamadı.

Bilgilere göre, PayPal’ın alt kuruluşu Venmo şirketin 325 milyon kullanıcısının bir kısmına doğrudan kripto alım satım işlemi görevini üstlenecek.

Kripto hizmetlerinin işletmeler açısından piyasaya sürülmesini kolaylaştırmak için API tabanlı bir çözüm olan Paxos brokerage, tüm yasal uyumluluk özellikleri ile birlikte, kripto alım satım, depolama ve kripto gönderme gibi yeteneklere sahip. Paxos ayrıca, New York Eyaletinde güven sözleşmesine de sahip. Bu durum ile Paxos, kurumsal yatırımcılarına BTC ve ETH gibi dijital varlıkların yasal olarak depolanmasına izin veren nitelikli bir uygulamadır.

PayPal ilse uzun zamandır ilişki halinde olan San Francisco merkezli kripto par borsası Coinbase’in bür tür kripto teklifi sunmak için PayPal ile iletişim halinde olduğu söyleniyor. Ayrıca bir Avrupa borsası olan Bitstamp’de Coinbase’e bu konu hakkında rakip olarak gösteriliyor. Fakat iki şirketten de konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.

Kripto Paralara Bakış Açısı

Geleneksel Fintech servislerinin kripto kolları günden güne büyüyor.

Kripto para birimleri, değersiz bir varlık olmaktan çıkıp, gelir ve müşteri elde etmek isteyen fintech şirketleri ve bankalar için olmazsa olmaz statüsüne gelmiş durumda.

Revolut’un kripto ticareti için ABD pazarına girmesinin yanı sıra, Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından başlatılan unicorn şirket, Bitcoin ticaret gelirlerinin artışına şahit oldu. Square, 2018’in ortalarında Cash App’te Bitcoin işlemleri yapmaya başladı ve en son kazanç raporunda 306 milyon $’lık Bitcoin geliri bildirmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version