Muhabbit

Pekin Yönetiminin Gözü Madencilik Çiftliklerinde!

Çin’de kripto para madenciliği araştırması var!

Çin

Çin madencilik

Reuters’ın Perşembe günkü haberine göre, Pekin yetkilileri enerji tüketimi üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak adına kripto madenciliği veri merkezlerinde teftiş yapıyor!

Salı günü Pekin Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojisi Bürosu, şehrin veri merkezi operatörlerine Bitcoin ve diğer kripto para madenciliğine dahil olup olmadığını bildirmelerini isteyen bir rapor gönderdi.

Bir büro yetkilisi, ihbarın verildiği kurumlar arasında Çin’in önde gelen üç telekom operatörünün olduğunu söyledi. Yetkili, girişimin arkasındaki sebebin veya bunun ülke çapında bir operasyonun parçası olup olmadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Haber, Çin’in Sincan’daki madencilik merkezindeki büyük elektrik kesintileri sebebiyle Nisan ayı ortasında büyük bir düşüş yaşayan Bitcoin hash oranının sonucunda ortaya çıktı. 17 Nisan’da saniyede 106 milyon TH/s’ye kadar düştükten sonra, BTC’nin hash oranı 28 Nisan tarihinde 166 milyon TH/s’ye yükseldi.

BITCOIN HASH ORANI

Kripto para madenciliğinin enerji tüketimi, son aylarda düzenleyici kurumların ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Dün eski bir hükümet yetkilisi, kripto madenciliğinin Kırgızistan’daki enerji krizinin ana neden olduğunu savundu. Şubat ayı sonlarında, Çin’in İç Moğolistan özerk bölgesinin yetkilileri, enerji tüketimini azaltmak için Nisan ayı sonuna kadar tüm kripto para madencilik tesislerini kapatmayı önerdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version