Muhabbit

Pekin’deki ATM’ler Dijital Yuan’ı Nakit Paraya Çevirebiliyor!

Dijital yuan, Pekin’de daha da benimsenmeye başladı.

dijital

Çin’de büyük bankaların ATM’leri, piyasaya sürülen Dijital yuanları benimsemeye devam ediyor.

Devlet tarafından işletilen Xinhua haber ajansının Cuma günü bildirdiğine göre, Çin Halk Bankası tarafından geliştirilen CBDC, an itibarıyla Pekin genelinde 3.000’den fazla ATM’de para yatırma ve çekme işlemleri için kullanılabiliyor.

Habere göre, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın Pekin şubesi, 3.000’den fazla dijital para birimi uyumlu ATM kurarak, Çin’in başkentinde CBDC adaptasyonunu tam olarak sağlayan ilk banka oldu.

Çin’in CBDC testlerinde yer alan bir diğer bütün bir banka olan Agricultural Bank of China, Pekin’deki büyük bir alışveriş caddesi olan Wangfujing bölgesine 10’dan fazla ATM yerleştirdi. Daha önce bildirildiği gibi, devlete ait olan bu banka, Ocak ayında dijital yuan ATM’lerini kullanıma sunarak, Shenzen bölgesindeki belirli şubelerdeki müşterilerin dijital para birimini yatırmasını ve çekmesini sağladı.

Agricultural Bank of China, dijital para birimi için cüzdan geliştirme konusunda aktif bir rol almıştı.

Çin hükümeti, devam eden CBDC denemelerinin bir parçası olarak, dijital para piyangosu aracılığı ile başkentte dijital yuan tanıtımlarına devam ediyor. Devlet, Pekin sakinlerine 40 milyon CBDC dağıtmayı ve katılımcıların 20 Haziran’a kadar CBDC ödüllerini harcamalarını sağlamayı planlıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version