Muhabbit

Penguin Finance’te Igloos V2’ye Geçiş Nasıl Tamamlanır?

Penguin Finance’ta Igloos V2’ye geçiş için adım adım bir rehber.

Penguin

PEFI

Penguin Finance, Igloos V2’yi aktifleştirdi. Pangolin tabanlı havuzlarda depozitlerin serbest bırakılmasından sonra, PEFI, iPEFI ve JOE ödülleri de aktifleştirildi.

Geçiş işlemi, kullanıcıların geçiş yapacağı Igloo’ya (LP çiftine) bağlı olacaktır. Geçiş için kullanıcıların tamamlaması gereken adımlar da Penguin tarafından açıklandı.

Öncelikle, Penguin Finance’ta Farms‘a ve ardından Old (V1) butonuna tıklayın.

Taşımak istediğiniz havuzu seçin ve “Migrate” butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra tüm LP’leriniz %0 ücretle harvest edilecektir.

Penguin Finance’ta taşıma işlemi sırasında, Igloos 1.0 “token”ları, yeni “token”lardan daha değerli olacak.

Avalanche Bridge, kullanıcılarına ETH/ETH.e swap işlemi gerçekleştirmesine izin verecektir, ancak Pangolin ile swap işlemi gerçekleştirecek olan kullanıcılar daha da iyi bir fiyat elde edecektir.

Pangolin’de swap işlemi gerçekleştirmek için buraya tıklayınız.

Pangolin’de swap işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar öncelikle LP’leri kaldırmalıdır. Ayrıca, temel “token”ların (ETH, DAI, USDC veya SUSHI) yeni köprü (bridge) “token”larından daha değerli olup olmadığını kontrol etmesi önerilir. Kullanıcılar, ardından eski köprü “token”larının yeni “token”larla değiştirmelidir. Avalanche Bridge “token”larının adlarından sonra .e (LINK.e, ETH.e gibi) olduğunu unutmayınız.

Swap işleminizi tamamladığınızda, likidite eklemek için Penguin’e geri dönebilir ve Igloos v2 için yeni LP “token”ları oluşturabilirsiniz. İlk günden itibaren tanıtılacak olan Igloo’lar aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibidir ancak, zamanla çok daha fazlası eklenecektir.

LP “token”larınız, yeni köprü “token”larıyla 1:1 değerindeyse veya yukarıda gösterildiği gibi bunları swap etmeyi tercih etmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir.

Ayrıca, eski köprü “token”larını swap yoluyla aldıysanız, öncelikle ücretsiz bir kâr için SUSHI/SUSHI.e, ETH/ETH.e, DAI/DAI.e çiftlerinde doğrudan swap yapıp yapamayacağınızı kontrol etmeniz önerilir.

Yukarıda açıklanan adımları takip eden kullanıcılar daha fazla kâr elde edebilir. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki işlemin yalnızca eski köprü “token”ı ile yenisi arasında fiyat farkı yoksa uygulanması önerilir. Örneğin, LINK/LINK.e arasındaki oran 1:1 ise kullanıcılar aşağıdaki adımı uygulayabilir.

Geçiş işlemini tamamlayan kullanıcılar, Igloos V2 sayfasında ETH.e/AVAX, PEFI/LINK.e, PEFI/PNG ve PEFI/AVAX çiftlerinde stake edebilir. PEFI/SUSHI or PEFI/DAI çiftleri sonraki günlerde eklenecektir.

PEFI/PNG, PEFI/SNOB, ve PEFI/AVAX Çiftleri

Öncelikle, Penguin Finance’ta Farms’a ve ardından Old (V1) butonuna tıklayın.

Taşımak istediğiniz havuzu seçin ve “Migrate” butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra tüm LP’leriniz %0 ücretle harvest edilecektir.

PEFI/SNOB çifti daha sonra eklenecektir.

İstediğiniz havuz için mevcut tüm LP’nizi, Stake’e tıklayıp ve yatırabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Daha fazla Nasıl kategorisindeki içeriklerimiz için: Nasıl?

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version