Muhabbit

Pepe Coin (PEPE) Nedir? Pepe Neden Yükseliyor? 

pepecoin

Kripto para piyasasındaki en son memecoin trendi “Pepe the Frog” adlı internet meme’inden esinlenen PEPE! Pepe Coin son günlerde kripto para piyasasında oldukça popüler! Peki bu yükselişin nedeni ne?

18 Nisan’da piyasaya sürülen Pepe Coin (PEPE), kripto para topluluğunda kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Geçen ay %638’lik büyük bir artış gösteren PEPE, son 24 saatte de yükselişine devam etti ve %90’ın üzerinde değer kazandı. Bu yükselişle birlikte PEPE’nin piyasa değeri 1 milyar doları aştı ve CoinMarketCap verilerine göre en değerli kripto para birimleri arasında an itibarıyla 42. sıraya kadar yükseldi.

Bununla birlikte, özellikle Fed’in faiz artışına rağmen kripto para piyasasının güçlü kalması ve balinaların PEPE’yi satın almak için varlıklarını satması, PEPE’deki yükselişi tırmandırdı. Ayrıca, ünlü rapçi Soulja Boy’un PEPE’ye olan ilgisinin de memecoin’i olumlu etkilediği düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: Fed & Powell da geçti artık işimize bakalım!

Memecoin PEPE Coin Nedir?

PEPE Coin, 18 Nisan 2023’te piyasaya sürüldükten sadece 3 hafta içerisinde 500 milyon doların üzerinde bir piyasa değeri yakalamayı başardı. Bu yükseliş PEPE Coin’in en yüksek market cap sıralamasında ilk 100 kripto para arasına girmesine yardımcı oldu.

PEPE Coin Binance, Huobi, MEXC, OKX gibi önemli kripto para borsalarında işlem görüyor. PEPE Coin, aynı zamanda Uniswap gibi DEX’lerde de (merkeziyetsiz borsalarda) listelenmeye başladı.

Pepe Coin Projesinin Pepe the Frog ile İlgisi

Geliştirici ekip PEPE Coin’in internette viral olan Pepe the Frog meme’iyle ilgisi olmadığını belirtti. Ancak PEPE’nin başarısını Pepe the Frog meme’ine borçlu olduğu açıkça görülebiliyor.

“PEPE Coin’in Matt Furie ya da onun oluşturduğu Pepe the Frog ile hiçbir bağlantısı yok! Aksine bu token’ın amacı “hepimizin sevdiği ve tanıdığı bir meme’e saygı göstermek” 

Pepe the Frog nedir derseniz, ünlü internet meme karikatüristi Matt Furie tarafından oluşturulan çizgi karakterdir ve ilk kez 2005 yılındaki Furie çizgi romanı Boy’s Club’ta yer almıştır.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version