Muhabbit

Peru, Kripto Paraları Düzenlemek İstiyor!

Peru, kripto para birimlerini düzenlemek için bir yasa tasarısı sundu.

Regülasyon genel

Regülasyon genel

Hazırlanan yasa tasarısı ile birlikte Peru, kripto para piyasası için temel kuralları belirlemek istiyor. Kripto para yasa tasarısı, yeniden düzenlemek veya onaylanmak üzere Peru Kongresi’ne sunuldu. Kripto Varlıkların Ticarileştirilme Yasası olarak bilinen tasarı, José Elías Ávalos tarafından tanıtıldı.

Tasarının amacı; kripto para borsaları, kripto para cüzdanları ve bunun gibi kripto para birimi hizmetleri sağlayan kuruluşları düzenlemek olarak tanımlanabilir.

Peru Kripto Paraları Benimsiyor!

Peru, son yıllarda kripto paraların benimsenmesinde önemli bir artış yaşadı. Peru gazetesi La República tarafından alınan bilgilere göre; ülkede kripto para kullanımı 1 yılda %600’den fazla yükseldi.

Yeni tasarı, kripto paralarla bağlantılı hizmet sağlayıcıların yeni bir kamu sicilinin oluşturabilmesine imkan tanıyor. Bununla birlikte yeni kripto para yasa tasarısı, Bitcoin veya diğer herhangi bir kripto parayı kullanarak kara para aklama gibi şüpheli işlemlerin önüne geçmek için Finansal İstihbarat Birimi’ni bilgilendirme gereğini de vurguluyorlar.

Son olarak yeni bir yasa tasarısı, kullanıcılara yatırım yapmadan önce kendilerini güvende hissetmesini sağlarsa daha hızlı bir şekilde benimsenebilir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version