Muhabbit

Picasso Eserleri NFT Dünyasında Alıcı Bulamıyor

Origin Protocol tarafından piyasaya sürülen NFT’lerin şimdiye dek yalnızca %10’u satılmayı başardı.

Picasso

picasso nft

NFT formatında satışa sunulması planlanan Pablo Picasso eserleri ünlü ressamın ailesi içindeki çatışmaların kurbanı oldu. Ailenin Picasso isminin kullanılmasına dair yaşadığı anlaşmazlık ilhamını ünlü ressamın eserlerinden alan NFT’lerin satış oranlarını etkiledi.

İlginizi çekebilir: NFT Mint Nedir?

Ocak 2022 tarihinde Picasso’nun büyük torunu Florian Picasso, 1,011 NFT koleksiyon parçasını tanıtacağını duyurmuştu. Müzik yapımcısı olan Florian Picasso, NFT koleksiyonunun ünlü ressamın 1958 yılında çömlek kaseler üzerinde yaptığı daha önce hiç görülmemiş eserlerden oluşacağını belirtmişti. Duyuru sanat severler arasında büyük bir heyecana yol açmıştı.

Ancak Picasso ailesinin diğer üyeleri Florian’ın bu girişimine sıcak bakmadı ve eserlerin NFT olarak satılmasına engel oldu. Ünlü ressamın isminin kullanım haklarını elinde bulunduran Picasso Administration NFT’lerin resmî Picasso eserleri olmayacağını belirtti. Açıklama Florian’ın büyük dedesinin eserlerinden tamamen bağımsız olan kendi eserlerini NFT olarak satışa çıkaracağının da altını çizdi.

Bir Picasso Tablosu

Florian’ın NFT’leri Picasso Eserlerinden İlham Alıyor

Bunun üzerine Florian NFT koleksiyonunun orijinal tanıtımını değiştirdi ve orijinal eserler yerine dedesinin eserlerinden ilham alan bir NFT koleksiyonu olduğunu belirterek “Man and the Beat” koleksiyonunu satışa çıkardı.

Koleksiyondan bir parça Şubat 2022’nin ilk haftasında Nifty Gateway platformu üzerinden $41,500’e satıldı. Ürün orijinal bir Picasso çömlek eseri ile beraber geldi. Aynı platform üzerinden 10 farklı NFT parçası daha aynı hafta içerisinde satıldı ancak bu parçaların yanında herhangi bir orijinal eser dahil edilmemişti. Tüm NFT parçaları üzerlerinde şu açıklamayı taşıyordu:

Bu NFT Marina ve Florian Picasso’nun kişisel tasarımıdır. Pablo Picasso’nun şahsı, adı ya da eserleri ile herhangi bir ilişkisi yoktur.

Florian aynı zamanda Ethereum temelli ilhamını Picasso eserlerinden alan 1,000 NFT’yi de Origin Protocol platformu üzerinden parça başı 2 ETH’ye satışa sürdü. Ancak 1 Şubat 2022’den beri eserlerin yalnızca 100 tanesi satıldı. Florian ve annesi Marina eserlerin beklenen ilgiyi görmemesinden dolayı şaşkınlık yaşıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version