Muhabbit

Pizza Devi Papa John’s NFT Koleksiyonu Çıkaracak!

Tezos blok zincirinde oluşturulan NFT’ler, dokuz farklı pizza paketi tasarımlarından oluşuyor.

Pizza NFT

Pizza NFT

Pizza zinciri Papa John’s (PZZA), İngiltere’deki reklam düzenleyicilerinin kripto para piyasasıyla ilgili uyarıları görmezden gelerek Birleşik Krallık’taki müşterileri için yaklaşık 20.000 adetten oluşan bir NFT koleksiyonu çıkarmayı düşünüyor. NFT’lerin, pizza siparişi veren müşterilere dağıtılması planlanıyor.

Toplam da 19.840 adetten oluşan NFT koleksiyonu Tezos blok zinciri üzerinde yapıldı. NFT’ler dokuz farklı pizza paketi tasarımından oluşuyor. Papa John’s, NFT’leri mart ayında çıkarmayı düşünüyor.

Bu hareket, Papa John’un kripto para ve blok zinciri dünyasında aldığı ilk aksiyon değil. Pizza devi, 2021 yılında müşterilerin 30 £ (39 $) üzerinde harcama yaptıklarında 10 £ (13 $) değerinde Bitcoin (BTC) kazanabilecekleri bir promosyon başlatmıştı.

Kampanya, tüketicilerin deneyimsizliğinden veya bilgisizliğinden yararlandığı için kripto para birimine yapılan yatırımı önemsizleştirdiği öne sürülerek Birleşik Krallık’ın Reklam Standartları Kurumu tarafından incelemeye alındı. Daha sonra Papa John’s kampanyanın reklamlarını kaldırdı.

22 Mayıs Bitcoin Pizza Günü

Bitcoin ile yapılan ilk ticari işlemde bir kullanıcı iki adet pizzayı 10.000 BTC karşılığında satın aldı. 22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz, Florida’daki iki Papa John’s pizzası karşılığında 10.000 BTC ödedi.

Bitcoin’in şimdiki değerine baktığımızda Hanyecz, yaklaşık olarak 400 milyon $ ödemiş oldu. Böylelikle 2010 yılında alınan bu pizzalar, dünyanın en pahalı pizza dilimleri haline geldi.  Bu olaydan sonra 22 Mayıs tarihi Bitcoin Pizza Günü olarak adlandırıldı.

Bitcoin ve Pizza

PizzaHut‘da BTC’yi kabul etmeye başlayan şirketlerden birisidir. Venezuelalıların Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ödeme yapmasına izin veren Pizza Hut, ülkenin kötü yerel politika ve ABD yaptırımlarının bir sonucu olan fiat hiperenflasyonu nedeniyle dünyanın en büyük BTC kullanıcılarından biri olduğunu belirtiliyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version