Muhabbit

PlanB’ye Göre Bitcoin İçin Boğa Sezonu Geliyor!

PlanB’ye göre 2012 ve 2016 halvingi sonrasında yaşanan fiyat artışı yine yaşanacak!

boğa muhabbit

Dünyanın en ünlü Bitcoin fiyat tahmin aracının yaratıcısı, en büyük kripto para biriminin boğa sezonuna girdiğini iddia etti.

Bitcoin fiyat analisti PlanB, 18 Ağustos tarihinde attığı bir tweette, 64’lük bir göreceli güç endeksi (RSI) tablosu paylaşarak boğa sezonunun “doğrulandığını” söyledi.

PlanB: BTC “Güçlü Görünüyor”

RSI, Bitcoin’in belirli bir fiyat noktasında aşırı alınıp alınmadığın veya aşırı satılıp satılmadığını belirlemek için kullanılan bir göstergedir.

Görünüşe göre Bitcoin’in mevcut davranış senaryosu, önceki halving döngülerini taklit ediyor. 2012 ve 2016 yıllarında ki RSI değerlerine göre, Bitcoin, halving sonrasında ciddi bir artış yaşamış.

PlanB, “#Bitcoin güçlü görünüyor, RSI 64, boğa piyasasını onayladı” dedi.

BTC / USD, Pazartesi günü aniden seviye koruma amaçlı bir hareketin ardından, 12.000 $’lık desteği koruyarak yorumcuları şaşırttı.

Bazı analistler tarafından, Bitcoin’in bir sonraki önemli seviyeleri, 13.000 $ ve 14.000 $ olarak bildirildi. Bu fiyat seviyelerin üstüne çıkılması, Bitcoin’in fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru itecektir.

Bitcoin son iki hafta içinde güvenli liman olan altından ayrı bir hareket çiziyor. Ancak bir teori, her iki varlığın neden bu denli iyi performans gösterdiğini açıklıyor.

Görünüşe göre ABD dolarının zayıflaması, ABD doları endeksine göre bir çöküşün habercisi olabilir.

Endeks, ABD ticaret ortaklarının para birimlerine karşı doların gücünü ölçer. Analist Mati Greenspan’in belirttiği gibi, değer şu anda son iki yılın en düşük seviyelerinde.

Altın yatırımcısı Peter Schiff ise ABD doları için şunları söyledi:

ABD dolarının zayıflaması devam ediyor ve Dolar Endeksi Mayıs 2018’den bu yana ilk kez 92.50’nin altına düştü.

Federal Bezerv, ileriye dönük olarak daha yükse enflasyon görme konusunda eğilime sahip. Bu da analistlerin daha önce söylediği gibi güvenli limanların artışına sebep olacak.

Son Yazılar

Exit mobile version