Muhabbit

Platypus Alternative Pool’u Kullanıcıların Beğenisine Sundu

DeFi sektörünün önde gelen platformu Platypus Alternative Pool özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu.

platypus havuz

platypus havuz

DeFi sektörünün önde gelen platformu Platypus Alternative Pool özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu.

İlginizi çekebilir: Platypus Nedir?

Platformun sektördeki macerası varlık yükümlülük yönetimi (ALM) ile başlamıştı. ALM, AMM protokollerinin çeşitli eksikliklerine bir çözüm olarak Platypus tarafından stableswap’lar tanıtılmıştı. DeFi sektöründe bu konseptin öncüsü olan Platypus, kullanıcılarına bu denli gelişmiş bir sistem sunan ilk platform olmuştu.

Likidite sağlayıcılarının önden bir çift veya bir token sepeti yatırmasının gerekli olduğu diğer stableswap’lerin aksine, Platypus tasarımı, kullanıcıların yalnızca bir tokenla getiri elde edebilecekleri tek taraflı likiditelerin sağlanmasına zemin hazırladı. Platypus, bu tasarımla birlikte değişmez eğriler yerine tek değişkenli bir kayma işlevi kullanan türünün ilk örneği olmuş oldu.

Bu temelin üzerine DeFi platformunu inşa eden Platypus, havuzlarını çeşitlendirme ve kullanıcılara çeşitli seçenekler ve fırsatlar sunma hedefini güdüyor.

Bu kapsamda yeni havuzu Alternative Pool’u oluşturan Platypus, bu girişimde MIM, UST ve FRX gibi trend olan coinleri listeliyor. Bu listenin önümüzdeki günlerde daha da genişlemesi bekleniyor.

Platypus

Platypus Alternative Pool İle Yeni Stablecoinlere Kucak Açıyor

Stablecoinlerin eşit yaratılmadığının altını çizen platform, diğer kripto paralara kıyasla stablecoinlerin çoğunun fiat paralar tarafından desteklendikleri için fiyat oynaklığından mustarip olmadığını belirtiyor.

Ancak, platform bu argümana bir virgül ekliyor ve bazı stablecoinlerin merkeziyetsiz olduğunu ve değerlerini korumak için akıllı anlaşmaları ve algoritmaları kullandığını hatırlatıyor. Haliyle, bu iki farklı modelde stablecoin farklı risk değerleriyle karşımıza çıkıyor.

Risk seviyelerindeki bu fark aynı havuzda bulunan diğer stablecoinleri de etkiliyor. Platypus bu durumu şu sözlerle ifade ediyor:

Şu anda kendini ispatlamış ve zamanın testini başarıyla geçmiş stablecoinleri havuzumuzda bulunduruyoruz. Bu stablecoinlerin başında USDC, USDT, USDT.e, USDC.e ve DAI.e bulunuyor. Bu havuza Main Pool (Ana Havuz) diyoruz.

Platforma göre yeni ve daha değişken fiyatlı tokenları bu havuza eklemek, kendini ispatlamış stablecoinler üzerinde ters bir etkiye yol açabiliyor. Bu nedenle de Main Pool’a bel bağlamış müşterileri korumak için, yeni katılımcıların aktif olabileceği yeni Alternative Pool geliştirme ihtiyacını hissetti.

DeFi sektöründeki hemen her gelişmeye öncülük etme misyonuna sahip olan platform, sıkıntıları gidermek ve kullanıcılarını korumak için sürekli olarak yeni güncellemeler üzerinde çalışıyor.

Daha fazla bilgi için: Platypus Medium sayfasını takip edebilirsiniz.

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version