Muhabbit
Platypus-NFT-Muhabbit

Platypus-NFT-Muhabbit

Platypus Heroes NFT’leri Nasıl Mint Edilir?

Platypus Heroes NFT’lerini mint etmek için gerekli adımların detaylı anlatımı sizlerle.

Avalanche ağı üzerinde geliştirilen bir “stableswap” platformu olan Platypus‘un, Platypus Heroes NFT’lerini “mint” etmek için gerekli adımları bu makalede topladık.

Ayrıca piyasada NFT’yi nasıl alıp satacağınızı ve Hero’nuzun güçlerini deneyimlemeye başlamak için onları Platypus hesabınızla nasıl eşleştireceğinizi detaylı inceleyeceğiz.

Öncelikle sayfanın üst kısmında yer alan Menü alanında yer alan özelliklerin detaylarını açıklayalım:

Menülere ve sizi nereye götüreceklerine hızlıca göz atalım:

Mint İşlemi

Mevcut NFT basım fiyatı ve basılan NFT sayısı, sayfanın tam ortasında yer almaktadır.  

Bu bölümde, daha fazla NFT eklemek için “+” ve çıkarmak için “-” üzerine tıklayarak, basmak istediğiniz NFT sayısını ayarlayabilirsiniz. Her kişi 10 NFT’ye kadar basabilirken, whitelist listedeki kişiler en fazla 5 NFT basabilir.

Sayfanın altında “Mint” düğmesi bulunuyor. “Whitelist Mint” butonu sadece vePTP sahipleri ve kampanya kazananları gibi whiteliste alınmış kişiler tarafından kullanılabilir. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir? NFT Mintlemek Nedir?

NFT’nizi Mint Etme Adımları

  1. Mint işlemine hazır olduğunuzda, MetaMask cüzdanınızı paltforma bağlayın. Platform, WalletConnect, Coinbase Wallet, Rainbow, Argent, Trust Wallet ve Ledger Live’ı desteklemektedir.
  2. Mint için yeterli PTP’ye ve işlem ücretini ödemek için cüzdanınızda bir miktar AVAX’a sahip olmanız gerekiyor.
  3. NFT’nizi mint etmek için “Mint” düğmesine tıklamanız yeterli.
  4. Cüzdanınızdaki işlemi onaylayın.
  5. NFT’niz sizin için rastgele oluşturulacak!

My Platypus

My Platypus sayfası, sahip olduğunuz tüm Platypus NFT’lerini gösterir. Ayrıca sahibi olduğunuz NFT’ler, bu alanda; sayıya, kademeye, yeteneğe, puana vb. özelliklere göre sıralanmaktadır.

NFT’nin daha detaylı özelliklerini görüntülemek için bir NFT’ye tıklayın.

Market

Bu alanda, basılmış tüm NFT’leri bulabilirsiniz.

Dashboard

Dashboard (Gösterge) tablosunda, pazardaki toplam satış, satılan toplam hacim ve bir NFT’nin en yüksek satış fiyatı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. 

Filtre

Soldaki kontrol panelinin altında bir filtre simgesi bulunur. Yanında basılan toplam NFT var. Tüm basılmış NFT’ler pazarda görünüyor. Ayrıca bir NFT’nin listelenip listelenmediğini, yani satışa açık olup olmadığını nasıl belirleyeceğimiz konusuna detaylı bilgi geleceği belirtiliyor.

Filtre simgesine tıklandığında, artık aradığınız NFT hakkında belirli bilgileri girebilirsiniz. Örneğin, “Power” üzerinde, yalnızca 15,16,17,18 puanları olan NFT’yi görecek şekilde filtreleyebilirsiniz. Tercihinize göre istediğiniz kadar işaretleyebilirsiniz.

Sorting

Sorting (Sıralama) işlevi fiyata, kategoriye, token kimliğine ve listeye göre kullanılabilir. Listelenenleri seçmek, sonuçların önce satışa açık olan NFT’leri, ardından en son satışa açık olmayan NFT’leri göstereceği anlamına gelir.

NFT’ler

Bu alanda yer alan küçük resim, bir NFT’nin nasıl göründüğünü, becerisini ve puanını gösterir. Ayrıca PTP’de satıldığı fiyatı da gösterir. Fiyatı olmayan NFT’ler için “listelenmemiş” ifadesi gösterilir; bu, bu NFT’nin basıldığı, ancak sahibinin belirtilen zamanda satışa sunmadığı anlamına gelir. 

Bir küçük resme tıkladığınızda, NFT ile ilgili tüm bilgileri gösteren bir açılır pencere karşınıza çıkacak. Bu aşamada satın almayı seçerseniz “Satın Al” düğmesini kullanmanız gerekecek. İşlemler menüsünde, belirli NFT’nin işlem geçmişini bulabilirsiniz.

Platypus Kahramanınızı Nasıl Donatabilirsiniz?

Burada yer alan “Oyunlaştırılmış Sayfa“, basım başladığında kullanıma sunulacak.

Platypus uygulamasının bu oyunlaştırılmış arayüzüne ulaştığınızda, sol altta bir “Equip” düğmesi bulunuyor. Buraya bir kez tıkladığınızda, hangi NFT’yi donatmak istediğinizi seçebilirsiniz. Birden fazla NFT’niz varsa, başka bir NFT’yi donatmak için aynı düğmeye tıklamanız yeterlidir.

Platypus Hakkında

Platypus, varlık sınırları arasındaki alışverişi kolaylaştırmayı amaçlayan derin bir likiditeye sahip, baskın bir StableSwap olmakta. Üç önemli kritere sahip olan StableSwap, açık kaynaklı ve tek-taraflı (single-sided) olmaktadır. Mevzu bahis üç önemli kriter ise düşük slipaj, yüksek ölçeklenebilirlik ve tabii ki çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak olmakta.

Ethereum fork’u görmekten usanan Avalanche DeFi OG, ölçeklenebilirlik gibi sorunların üstesinden gelinebilmesi için farklı bir yol denemeyi istediklerini ifade etti. Bu da onları StableSwap gibi bir yeniliğe yönlendirdi.

Sadece stable varlıklar için değil birden fazla “köprü” arasındaki likidite problemlerini çözmek için de StableSwap’in önemli bir yapı taşı olduğu düşünülmekte.

İlginizi çekebilir: Platypus’ta Nasıl Stake Edilir?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version