Muhabbit

PlayStation’ın Babası Olarak Bilinen Ken Kutaragi, Metaverse Dünyasını Eleştirdi!

Playstation’un babası olarak adlandırılan Ken Kuturagi, sanal dünya ve 3 boyutlu gözlükler hakkında eleştirilerde bulundu.

Metaverse dünyasına olan ilgi her geçen gün artıyor. Falat Ken Kuturagi metaverse dünyasını eleştirmeye başladı! İşte detaylar..

Playstation’ın babası olarak bilinen Ken Kuturagi, Bloomberg’e verdiği özel röportajda, sanal dünya ve 3 boyutlu gözlükler hakkında eleştirilerde bulundu.

Ken Kuturagi verdiği röportajda şunları ifade etti:

Sanal dünyadan ziyade gerçek dünyada olmak çok daha önemli. Sanal dünyada olmanın amacını anlamıyorum. Gerçek bir kimlik yerine, süslü bir avatar olmayı mı tercih edersiniz?

Ken Kuturagi

Sanal dünyadaki hareketlerin sınırlı olduğunu düşünen Playstation’ın babası Kuturagi, 3 boyutlu gözlükleri ise “sinir bozucu aletler” olarak nitelendirdi.

Ken Kuturagi Ve Playstation

İş hayatına Sony şirketi ile başlayan Kuturagi, kariyerinin sonraki dönemlerinde oyun sektörüne oldukça ilgi duymaya başladı. Bu ilgisiyle birlikte, ünlü oyun şirketi Nintendo ve Sony için bir projede yer aldı. Kuturagi’nin oyun sektörüne olan ilgisi Nintendo projesiyle daha da derinleşmiş olacak ki, oyun konsolu yapmak için çalışmalara başladı.

Nintendo ve Sony şirketleri oyun konsolu için Tüketici Elektroniği Fuarı’na (CES) katılarak, birlikte ürettikleri yeni nesil oyun konsolunu tüm dünyaya duyurdu. Ancak Nintendo şirketi, fuardan bir gün sonra projeye Philips ile devam edeceğini açıklayarak, Sony ile olan iş anlaşmasını sonlandırdı.

Bu anlaşma sonucunda, Ken Kuturagi Sony şirketiyle birlikte oyun konsolu projesinden vazgeçmedi. Ardından günümüzde PlayStation olarak bilinen oyun konsollarını üretime aldılar. Günümüzde oldukça popüler olan PlayStation, Ken Kuturagi’nin ısrarcı emekleri sayesinde oyuncularla buluşmuştur.


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version