Muhabbit

Polygon, Ethereum Ölçeklendirme Girişimi Olan Mir’i 400 Milyon Dolara Satın Aldı!

Ethereum layer 2 çözümü olan Polygon, ölçeklendirme teknolojilerine yatırım yapıyor.

polygon matic

Polygon Muhabbit

Polygon, Twitter üzerinden bir duyuru gerçekleştirdi.

polygon twıtter

Yapılan duyuruya göre Polygon (MATIC), zero-knowledge (ZK) teknolojisi geliştirmeye odaklanan bir girişim olan Mir‘i 400 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

“ZK-rollup”, yüzlerce işlemi zincir dışında bir araya getiren ve ana zincir tarafından anında doğrulanan kriptografik kanıt üreten layer 2 çözümleri olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte böyle çözümler, ana ağın trafiğini azaltır. Predicate Labs, Mir blok zinciri protokolünün yaratıcısıdır.

Ethereum blok zinciri dünyadaki en yaygın zincirleriden biri olsa da kapasite sorunları tüketiciler için yüksek işlem ücretlerine neden oluyor. Mir, işlem ücretlerini azaltmak ve blok yazma işlemini hızlandırmak için Ethereum’dan “ZK-rollup” adı verilen bir mekanizma kullanır.

Bu son piyasa düzeltmesinde, Polygon’un kripto para birimi olan MATIC, önemli seviyelerde tutundu ve yükselmeye devam etti. MATIC, 2021’de en iyi performans gösteren kripto paralarda biri oldu ve şu anda piyasanın en değerli 14’üncü dijital varlığı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version