Muhabbit

Polygon’un Kurucu Ortağı Çok Beklenen zkEVM Hakkında Açıklama Yaptı

Polygon’dan beklenen açıklama geldi!

Ethereum ölçeklendirmesinde kutsal kase olarak nitelendirilen zkEVM (zero-knowledge Ethereum Virtual Machine) çok yakında Polygon ağında da kullanılacak.

2022 Ekim ayından beri Polygon’un zkEVM’si testnet üzerinde deneniyor ve Polygon takımı yakın zamanda bu ölçeklendirme sistemini mainnet’e taşımayı planlıyor. Testnet’te zkEVM’nin test edilmesine başlamasından sonra kullanıcılar uygulamanın mainnet’e ne zaman çıkacağını merak etmeye başladı. Kullanıcılar arasında tartışmalar devam ederken Polygon’un Kurucu Ortağı Sandeep Nailwal‘den bir açıklama geldi. Nailwal tam tarih vermese de konu hakkında şunları söyledi:

“zkEVM Mainnet lansmanı sadece üst düzey bir komiteden çıktı. Konu hakkında sakin olamıyorum. Mainnet lansmanı için bir tarihimiz var! Ve bu ‘çok yakında!”

https://twitter.com/sandeepnailwal/status/1615085171426078720

Polygon, zkEVM’yi ne amaçla kullanacak?

Polygon entegre edeceği zkEVM’yi sıfır bilgi toplama aracı olarak kullanacak. Bunun anlamı program binlerce zincir dışı işlemi toplayacak, onları yığın haline getirecek ve bu yığınları Ethereum mainnet’inde doğrulayacak. İşlemleri bu şekilde doğrulamak iş hacmini arttırırken işlem maliyetini düşürecek.

Ancak zkEVM ölçeklendirme sistemini 2023 yılında kendi sistemine entegre etmek isteyen tek ağ Polygon değil. Scroll, zkSync ve Consensys da kendi zkEVM programlarını 2023 yılı içerisinde başlatmayı hedefliyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version