Muhabbit

Anthony Pompliano: Nakit Çıkışı Bir Anahtar!

Anthony Pompliano’ya göre, yatırım yapmak isteyen insanlar nakit paradan kurtulup farklı yatırım türlerine yönelmeli.

Pompliano

Son zamanlarda yayınlanmış olan bir YouTube canlı yayını sırasında Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı ve kripto uzmanı Anthony Pompliano, ABD hükümetinin para basma ve harcama çabalarına dikkat çekerek, corona virüs sonrası ekonomi hakkında konuştu.

Pompliano, 18 Temmuz canlı yayınında “Para birimlerinde devalüasyon var” dedi. Ayrıca sözlerine, “Zenginlik inşa etmenin sırrı, nakitten kurtulmak ve uzun süre boyunca değer kazanmaya devam edecek hisse senetleri, gayrimenkul, altın ve Bitcoin gibi dolar cinsi varlıklara yatırım yapmak.

Ekonomi Zor Durumdayken Varlıkların Değeri Artar

Bildiğiniz üzere corona virüs önleme tedbirleri, ekonomik zorluklara ve iş kayıplarına neden oldu. ABD hükümeti bu süre esnasında, Pompliano’nun da bahsettiği gibi ülkede para bastı ve dağıttı. Bu durumda şirketler ve milyarderler, bu yaşanan olaydan kendilerine çok büyük yarar sağladı.

Pompliano “nakitten kurtulmak zorundasınız” diyerek, insanları diğer varlıklara doğru yönlenmeye çağırdı. Ayrıca Pompliano, ABD Federal Rezervine atıfta bulunarak “Fed ile savaşmayın” dedi.

Pompliano sözlerine şöyle devam etti:

Fed’in küçük insanları önemsediğine inanmayın. Fed, bir ekonomiyi yönetmeye ve varlık fiyatlarını arttırmaya önem verir.

Enflasyon ABD’yi Tahrip Etti

Geçtiğimiz yarım yüzyıla bakacak olursak altın bazında ABD’de büyük ölçekli bir enflasyon sorunu var. Pomliano, borsada geçtiğimiz birkaç yıllık fiyat hareketini gösteren bir grafikte, 45 derecelik bir açıya dikkat çekti. Bu noktada, piyasalar dolar cinsinden değerlendiğinde belli bir zaman içinde önemli bir ölçüde yükselmiş oldu.

Pompliano, “Yapısal olarak hisse senedi fiyatları, önde gelen şirketler ile hiçbir ilgisi olmadan uzun süreler boyunca artma eğiliminde” dedi.

Bununla beraber, piyasayı dolar yerine altın olarak değerlendirdiğimizde, aynı borsa grafiği son 49 yılda azalan bir eğilim gösteriyor ve daha yüksek değerli hisse senetleri yerine devalüasyonlu bir grafik ortaya çıkıyor.

Pompliano’nun bahsettiği varlıklar arasında özellikle Bitcoin, doğası gereği enflasyona karşı koruma sağlamakta. Varlığın orijinal yapısına göre yalnızca 21 milyon Bitcoin (BTC) olacak. Dünya hükümetlerinin istedikleri gibi para basabildiklerini düşününce, Bitcoin’in ciddi bir enflasyon koruma sistemi var diyebiliriz. Ayrıca bu durumda Bitcoin’in arzı da sabit kalacaktır.

 

Son Yazılar

Exit mobile version