Muhabbit

Portekiz Merkez Bankası, Bison Bank’a Ülkedeki İlk Kripto Para Bankacılığı Lisansını Verdi!

Merkez bankası, Bison Bank’a ülkedeki ilk kripto bankası olarak hareket etmesi için bir lisans verdi.

Portekiz Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren özel bir banka olan Bison Bank’a, sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) olarak faaliyet göstermesi için lisans verdi. 

Böylece Bison, Portekiz’de bu onayı alan ilk banka oldu. Bison Bank, bireylere ve kurumsal müşterilere varlık yönetimi, mevduat ve yatırım bankacılığı hizmetleri sunan bir banka olarak biliniyor. Hong Kong merkezli bir Çin özel sermaye grubuna ait olan şirket şimdi ise kripto para alanına adım atmış oldu.

Yapılan açıklamalara göre banka, ülkedeki yatırımcılara kripto para hizmetleri sunmaya başlayabilecek. Bu kapsamda Bison Bank, bu hizmeti verebilmek adına Bison Digital Assets adlı özel bir iş bölümü oluşturacak. Bison Digital Assets, Bison Bank tarafından denetlenecek ve bu da onu ülkede onay alan beşinci dijital varlık borsası yapacak. 

Bilindiği üzere Portekiz, dijital varlık borsalarını denetlemek için geçtiğimiz yıl bazı yasalar ve kurallar çıkardı. Bu çerçevede alınan kararlar sonrasında Merkez Bankası, borsalara onay vermeye başladı. Bu borsaların başında ise kısa sürede onay alan Mind The Coin ve Criptoloja yer aldı. Son olarak ise Portekiz merkezli bir kripto para firması olan Utrust, Portekiz Merkez Bankası’ndan, sanal varlık hizmeti sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için lisans aldı.

Portekiz, son dönemlerde attığı adımlar ile kripto para dostu ülkeler sıralamasında kendisine yer bulmaya başladı. Öyle ki kişisel gelir üzerinden hiçbir sermaye kazancı veya vergi talep etmeyen ülkenin popülerliği her geçen gün artıyor. Ülke, Bitcoin yanlısı açıklamaları ve kripto para topluluğu için gelişen bir ortam yaratması sebebi ile ekosistemin dikkatini çekiyor.

Blok Zinciri Stratejisi Geliştirilecek

Tüm bunların yanında Portekiz, geçtiğimiz yıl blok zinciri alanına dair önemli bir adım daha attı. Ülke, blok zinciri uygulamak için bir strateji geliştirmek üzere bir birim kurmayı planladı. Hatta bunun için kamu ve özel sektördeki işletmelerle iş birliği içinde çalışmalar dahi gerçekleştirildi.

Yapılan bu çalışmaların hâla devam ettiği ve blok zinciri teknolojisinin Portekiz’e sağlayacağı yararların detaylıca araştırıldığı belirtiliyor.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version