Muhabbit

Portekiz Parlamentosu, Kripto Paralara Yönelik Vergi Tekliflerini Reddetti!

Portekiz Parlamentosundan yine şaşırtmayan bir karar çıktı.

Bitcoin’e yönelik ılıman tavrıyla bilinen Portekiz, bildiğiniz üzere birçok kripto para yatırımcısı için cennet olarak gösteriliyor. Portekiz’in kripto paralara ılıman tavrından etkilenen birçok yatırımcı da Portekiz’e taşınmaya başlamıştı. Geçtiğimiz gün düzenlenen Portekiz Parlamentosundan yine şaşırtmayan bir karar çıktı. Portekiz Parlamentosu, kripto paraları vergilendirmeye yönelik gelen teklifleri reddetti.

Ekonomi odaklı ECO gazetesinin haberine göre gelen vergilendirme teklifleri sol partiler Bloco de Esquerda ve Livre’den geldi. Kripto paralara yönelik sunulan her iki teklif de bütçe oylaması esnasında reddedildi.

Portekiz’de Kripto Para Vergisi Tekrar Gündeme Gelebilir!

Kripto Para

Parlementodan kabul görmeyen kripto para vergilendirilmesi kararı şu anlık reddedilse de, teklifin gelecekte tekrar gündeme gelme ihtimali bulunuyor. Ülkenin Maliye Bakanı da 2022 yılının Mayıs ayı başında yaptığı bir açıklamasında, düzenleyici konular üzerinde çalışacaklarını fakat bunun için henüz bir tarih tayin etmediklerini belirtmişti.

Parlementoda kripto paralara yönelik vergi teklifi sunan Livre, 5000 avronun üzerindeki kripto para kazançlarının hepsinin vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Teklifte bulunan diğer parti Bloco de Esquerda da hükümeti kripto paraları vergilendirecek bir yöntem bulamamasından ötürü eleştirilerini dile getirdi.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version