Muhabbit

Power Finance, Yeni Zelanda Dolarının Dijital Versiyonunu Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

Şirket Dijital Dolar hazırlıklarına başladı.

asya

Yeni Zelanda merkezli finans hizmetleri şirketi Power Finance, Yeni Zelanda Dolarının dijital versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi planlanan dijital para birimi, dağıtılmış defter teknolojisini kullanacak.

Tether gibi bir stablecoin’e benzeyecek ve Yeni Zelanda Doları ile bire bir desteklenecek olan dijital dolar, şimdilik devlet desteğini alamadı. 

Şirket, eski PwC bankacılık ve sermaye piyasaları ortağı Dave Corbett tarafından yönetilmekte ve İngiliz yatırım şirketi Centrality Ventures ve diğerleri tarafından desteklenmektedir.

DLT’nin akıllı kimlik teknolojisi ile birlikte kullanılması ile tüm para birimi sahiplerinin kimlikleri doğrulanacak ve yapılan tüm işlemler kayıt altına alınacak. Böylece kara para aklama ve dolandırıcılığın önlenmesi konusunda gerekli altyapı oluşturulmuş olacak. Corbett, yeni para biriminin mevcut düzenlemeler dâhilinde çalışacak şekilde geliştirildiğini söyledi ve şu açıklamaları yaptı:

Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın üzerinde çalıştığımız bu uygulamayı desteklediklerini söylemek doğru olacaktır. Biz bankacılığın geleceği hakkında fikirleri genişletmeye devam edeceğiz.”

Corbett’in dijital doların “devlet destekli” olduğunu ifade etmesine yanıt olarak, Yeni Zelanda Merkez Bankası firma ile şu an için herhangi bir ortaklık içinde olmadıklarını dile getirdi. 

Corbett, para biriminin piyasaya sürülmesinden sonra, şirketin Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ)’ndan bir bankacılık lisansı almak için çalışacağını ve başarılı olursa, geleneksel bankacılık sisteminin dışında çalışan bankacılık tarzı hizmetleri başlatmak için ortaklıklar oluşturmaya başlayacağını söyledi. Ayrıca şu açıklamaları dile getirdi:

“Planımız bu bankacılık lisansını platforma eklemektir. Bu da ortaklarımızın teknik olarak banka olarak çalışabilecekleri anlamına gelir. Ayrıca para birimi RBNZ için önemli bir emsal olacaktır.

Yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu, Yeni Zelanda’da büyük ölçekli bir deney yapmanın gerçekten harika bir yolu ve Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ)’nı ilerlemeye ve kendi dijital para birimini yapmaya teşvik eden şey olabilir.”

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version