Muhabbit

PUBG Yapımcısı Karfton, Solana Blok Zinciri Üzerinde Oyunlar Yapacak

Krafton’un oyunlarından hangisi Web3’e entegre edilecek?

Birçok klasik oyun yapımcısı şirket Web3’ü deneyimleyerek kripto para tabanlı oyunlar yapmaya başladı. Büyük şirketler giriş yaptıktan sonra şimdi de PUBG yapımcısı Karfton, bu alana giriş yapacağını açıkladı.

Güney Kore oyun yapımcısı Krafton, Solana Labs ile uzun vadeli bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirketler Solana ağı üzerinde blok zinciri ve NFT tabanlı oyunlar geliştirecek. Şirketler ayrıca ortak yatırım fırsatlarını da araştırmayı planlıyorlar.

PUBG Yapımcısı Karfton Hakkında

Krafton şirketi, PUBG: Battlegrounds’ın arkasındaki geliştirici şirket olarak öne çıkıyor. Bilmeyenler için PUBG en popüler battle royale shooter oyunudur. PC, iOS ve Android üzerinde bulunan oyun, mobil platformlarda 1 milyondan fazla kez indirilmiştir. PC platformuyla beraber ise 75 milyondan fazla indirmeye sahiptir.

Krafton şirketinin en başarılı oyunu PUBG olsa da aynı zamanda Subnautica, Tera, Golf King ve Bowling King gibi oyunlarında yapımcısıdır. Şirket bu oyunlardan birini mi Web3’e getireceğini yoksa yeni bir oyun mu yapacağını açıklamadı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Krafton’ın Web 3.0 Yuvarlak Masa Toplantısının Lideri Hyungchul Park konu hakkında şunları söyledi:

Krafton, Web 3.0 ekosistemimizi kurmaya çalışırken Solana Labs gibi blok zinciri şirketleriyle yakın çalışmanın yollarını sürekli arayacak.

Bu iş birliği sayesinde Krafton, blok zinciri tabanlı deneyimlere yatırımını ve çıktısını hızlandırmak için gereken tecrübeyi edinecek.

Krafton 2022 Şubat ayında , çevrim içi açık artırma platformu Seoul Auction Blue’da 2.5 milyon dolarlık hisse senedi yatırımları ve XBYBLUE yan kuruluşunda 4.1 milyon dolarlık hisse senedi yatırımları da dahil olmak üzere diğer Web3 girişimlerini açıkladı. Krafton, NFT ile ilgili projeler geliştirmek için SeulAuction Blue ve XBYBLUE ile birlikte çalışacak.

Krafton, 2021 Ağustos ayında Güney Kore’de 3.8 milyar dolarlık bir halka arz başlattı. Bloomberg bunu, on yıldan fazla bir süredir ülkenin en büyüğü olarak nitelendirildi. Ancak bu işlem beklentilerin gerisinde kaldığı görüldü. Bu yazı itibariyle, Krafton’un 13.9 trilyon Güney Kore wonu yani yaklaşık 11.4 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Web3 oyun alanına Ubisoft ve Square Enix’te giriş yaptığını açıklamıştı. Oyun pazarını bu kadar ilgi çekici hale getiren ise Ethereum tabanlı Axie Infinity oyunu oldu. Bu oyun 4 milyar dolardan fazla NFT işlem hacmine ulaştı.

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version