Muhabbit

Public Mint Birçok Bankanın Desteğini Aldı!

Public Mint, itibari paraların tokenleştirilmesi projesi ile birlikte bir çok bankadan destek aldı.

para yönetimi

Public Mint, iki yıl süren gelişim sürecinin ardından, 1 Temmuz’da halka açık blockchain’ini başlattı.

Platform, itibari paraların tokenize edilmesini ve sigortalı ve düzenlenmiş bir şekilde muhafaza edilmesine yarıyor. Esasında, bir banka ağı tarafından desteklenen bir itibari para projesi de denilebilir.

Public Mint, itibari token ağını desteklemek için hali hazırda 200’den fazla bankanın bulunduğu bir ağ ile ortaklık kurduğunu ileri sürdü. Ortaklık kurulan bankalar hakkında pek fazla bilgi verilmemiş olsada, IBM Digital Asset Labs’in projenin destekçilerinden biri olduğu açıklandı.

Public Mint ile iş birliği yapan işletmeler ve şirketler, kredi kartı, banka havalesi ya da EFT benzeri bir metot olan ACH metodu ile ödeme kabul edebilir hale gelecek.

Public Mint’in yapılandırdığı blockchain, itibari para tabanlı ücretlere destek veren, Hyperledger Besu’nun farklı bir konsensüs mekanizması ile birlikte değiştirilmiş bir versiyonudur.

Public Mint’in Gözü DeFi Sektöründe

Public Mint, 1993 yılında CNET’in kurucu ortaklarından biri olan Halsey Minor tarafından kuruldu. Şirket 2013 yılında iflas başvurusu yapmıştı, fakat kurulduğundan beri Public Mint ile ortaklık yapan VideoCoin Network şirketi batmaktan kurtardı.

Yapılan duyuruda Public Mint’in, itibari para destekli merkezsiz finans uygulamalarını yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak istediklerini belirtti.

Public Mint’in doğuşu, düzenlenmiş bankaların tokenleştirilebilen fonları tutabilmesine izin vermek ve bankalar arasında para taşımadan uygulamaların ve iş süreçlerine katkıda bulunmasına katkı sağlama fikri ile gerçekleşti.

DLT Sektörü Public Mint’i Destekliyor

Platform, DLT sektöründe bulunan büyük oyuncuların desteğini almış durumda. Hyperledger’in yönetici direktörü Brian Behlendorf, Public Mint’in programlanabilir para biriminin ve fon transferlerinin zorlukları ile başa çıkmasını görmek için heyecan duyduğunu dile getirdi.

IBM Digital Asset Labs yöneticisi Nitin Gaur ise konu hakkında şunları söyledi;

Bankalar ve vakıf kuruluşları ile yakın işbirliği içinde bölgesel ve küresel düzenlemelere uygun bir şekilde Public Mint, geleneksel ve köklü şirketler için yenilikçi DeFi girişimleri de dahil olmak üzere işletmeler için dijitalleşme sürecinin önünü açıyor.

Sizce Public Mint’in bu iş yaklaşımı, küresel firmaların dijitalleşmesinde önemli bir rol oynayabilir mi?

 

Son Yazılar

Exit mobile version