Muhabbit

Putin, Ukrayna’ya Savaş İlan Etti! Bitcoin ve Ethereum Düştü!

Rusya, Ukrayna’ya saldırmaya başladı. Bütün piyasalar negatif anlamda etkilendi.

Rusya Ukrayna

Rusya Ukrayna

Rus ordusu, Başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’nın birçok bölgesinde askeri operasyonlarını başlattı. Rusya, Ukrayna’ya saldırdıktan sonra bütün piyasalar genel olarak negatif bir tepki gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal bir yayında şunu söyledi:

Rus ordusu, Ukrayna’da özel bir askeri operasyon yürütecek.

Putin’in açıklamalarının ardından genel anlamda bütün piyasalar düşmeye başladı. Sabahın ilk saatlerinde Rus ordusu, Kiev ve Harkov şehirleri dahil olmak üzere Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine füzeler fırlattı.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre; Bitcoin (BTC) fiyatı bugün %9.26 düşüşle 34.000$’a kadar düştü. 2300$ seviyelerini gören Ethereum (ETH) yaklaşık %10 düşmüş oldu. Genel olarak %8.25’lik bir düşüş yaşayan kripto para piyasasının piyasa değeri 1.58 trilyon dolara kadar düştü.

S&P 500 (GSPC) ve Dow Jones Endeksi (DJI) son bir saatte yaklaşık %2 düştü. Bu düşüşler çoğu piyasayı kötü etkiledi.

Vıtalık Buterın

Hayatının ilk altı yılını Rusya’da Kolomna’da yaşayan Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, savaşın başlamasına yakın şu tweeti attı:

Putin’in Ukrayna ile yaşadığı anlaşmazlığı, çözmek için barışçıl bir yol tercih etmek yerine savaş açması çok üzücü! Bu Ukrayna ve Rus halkına karşı bir suçtur. Güvenlik diye bir şeyin olmayacağını bilsem de herkesin güvende kalabilmesini diliyorum.

Atlas DEX Danışmanı Altcoin Sherpa‘ya göre; savaş olurken insanlar, savaşın piyasalar üzerindeki etkilerini takip etmek yerine savaş ortasında kalan insanlarla ilgilenmelidir.

Altcoin Sherpa

Bitcoin madencilik şirketi BlockWare’in Analisti Will Clemente, tweet attı:

will clemente

Rusya savaş açtıktan sonra petrol fiyatı 99.50 dolara yükseldi. Podcast sunucusu ve kripto para yatırımcısı Anthony Pompliano, Rusya’nın dünyada üçüncü en büyük petrol üreticisi olması nedeniyle şunu söyledi:

Bu durumun etkisi küresel olarak hissedilecek.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version