Muhabbit

Pyth Yayıncı Serisi 3. Bölümünün Konuğu D2X!

Pyth, başarıyla devam eden yayıncı serisinin 3.cü aşamasında D2X’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Theodore Rozencwajg’ı konuk etti.

Pyth Yayıncı Serisi D2X

Pyth, yayıncı serisinin 3.cü aşamasında D2X’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Theodore Rozencwajg’ı konuk etti.

75’ten fazla veri yayıncısıyla kripto para ve geleneksel finans sektörlerinde dikkatleri üzerine toplayan Pyth, söz konusu yayıncıların hikayelerini kullanıcılarıyla paylaşmaya devam ediyor.

Serinin 3. Bölümüne konuk olan D2X, bir dijital türevler borsası olarak Pyth ekosistemine Eylül 2022’de katıldı. Soru-cevap formatına sahip olan yayıncı serisinde Rozencwajg, borsanın Pyth serüvenine ışık tuttu.

D2X Pyth ağına veri sağlayıcısı yolarak katılacağını Eylül 2022’de duyurdu. Bu kararı nasıl aldınız?

D2X direkt olarak DeFi bağlantılı faaliyetler gerçekleştirmiyor olsa da, misyonumuz aslında Pyth ile oldukça paralel seyrediyor. Amacımız geleneksel finansal yapılarla dijital varlık ekosistemi arasında bir köprü oluşturarak aradaki açığı kapatmak.

Pyth, tam olarak bunu gerçekleştiren Web3 altyapısının kilit bir parçası, bu nedenle ücret verisini bu ekosisteme sağlamak mükemmel sinerjiyi yakalamamıza imkan tanıyor.

Ayrıca Pyth’in şimdiye dek kat ettiği yolu da oldukça etkileyici buluyoruz ve ekosistemdeki diğer 75 veri sağlayıcısıyla beraber çalışmayı iple çekiyoruz.

Sizin için DeFi’ın en çarpıcı özelliği nedir?

Sözde “oracle problemi” bizim varlık sınıfımızın temel taşlarından. DeFi’da fiyat keşfi ve altyapısı hassas kaldığı sürece kurumsal hataların çıkması ya da fonksiyonel problemlerin doğması çok zor.

DeFi’daki mevcut sorunların çoğu ortalama oracle teknolojilerinden kaynaklanıyor. Ancak Pyth bu durumu değiştirme fırsatına sahip ve böylece DeFi’ın kurumsal olarak benimsenmesinin önünü açıyor. DeFi’ın oldukça çalkantılı piyasa krizleri sırasındaki performansı da platformun sorun çözme becerilerini ortaya koyuyor.

Pyth piyasa verilerinizi ve kripto para stratejinizi nasıl etkiliyor?

Yakında yasal düzenlemeye tabii tutulacak bir türevler borsası olarak fiyat keşfi için altyapı inşası üzerine çalışıyoruz. D2X’teki kurumsal sorunlar tüm piyasa katılımcıları için anahtar bilgi kaynağı olacak.

D2X olarak piyasa verilerinin tamamen şeffaf olması gerektiğine inanıyoruz, nitekim bu da Pyth’in misyonuyla denk düşüyor.

DeFi’ın geleceğine dair görüşleriniz nelerdir?

DeFi’ın CeFi ile paralel bir şekilde, ikisinin de fayda sağlayacağı şekilde bir arada var olacağını öngörüyoruz. İkisinin arasındaki etkileşim ise bu noktada kilit rol üstlenecek, nitekim birinin benimsenmesi diğerine de fayda sağlayacak.

Daha fazla örnek senaryo gündeme geldikçe, daha fazla kurum ticari faaliyetlere girişmeye başlayacak. DeFi’ın kimliği belirsiz doğasının yarattığı zorluklardan biri ise kötü aktörlerin davranışları yüzünden sorumlu tutulmasının zorluğu. Protokol dizaynının en nihayetinde bu aktörlerin ayıklanmasını sağlayacağına inanıyoruz.

Blockchain teknolojisinin mevcut durumuna dair ne düşünüyorsunuz?

Son birkaç sene içerisinde blockchain teknolojisinin nasıl hızlı geliştiğini ve benimsendiğini görmek oldukça ilgi çekici. Her ne kadar halihazırda pek çok temiz kullanıcı deneyimi mevcut olsa da, gelecekte bunların sayısının artacağını düşünüyoruz. Kamusal blockchainler üzerine çalışan yazılımcı topluluğu da oldukça etkileyici ve gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Veri Sağlayıcısı Pyth Network, ChilizX ile Ortaklık Kurdu!

CeFi’ın DeFi karşısında ve TradFi’ın DeFi karşısında devam eden evrimini nasıl yorumluyorsunuz?

Yasal olarak düzenlenen CeFi ve DeFi’ın bir arada var olabileceğini şiddetle destekleyenler arasında yer alıyoruz. Pek çok kurum hala ticari işlem deneyimi daha etkili olduğu için CeFi’ı tercih ediyor. CeFi’da gerçekleşen işlemler daha öngörülebilir, daha hızlı ve likiditesi daha yüksek. Ancak bu faktörler DeFi için de faydalı ve birinin diğerinin yerine geçmesi gibi bir zorunluluk söz konusu değil.

TradFi söz konusu olduğunda, iki dünya arasındaki ayrımın çok fazla kullanıcı bu alana girdikçe gitgide daha bulanıklaştığını görüyoruz. TradFi ve kripto para arasında bir yerde başarılı oyuncuların bir araya geldiği çok tatlı bir nokta var. O nokta genelde ciddi bir yasal düzenlemenin uygulanabildiği bir alan olarak ön plana çıkıyor.

Pyth hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version