Muhabbit

Quantstamp: Ethereum 2.0 Neredeyse Hazır!!

Ethereum 2.0 ilk fazı teslim etme yolunda.

ethereum

Akıllı sözleşme denetleme şirketi Quantstamp, Ethereum 2.0′ın neredeyse piyasaya sürülmeye hazır olduğunu açıkladı. Şirket, ConsenSys tarafından geliştirilen Ethereum 2.0 istemcisi Teku‘nun denetimini tamamladığını açıkladı.

Quantstamp CEO’su Richard Ma, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ethereum 2.0’ın çok yakın bir zamanda Faz 0’ı teslim etme yolunda olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Ethereum topluluğu, 2020 yılı bitmeden Ethereum 2.0’ın ilk aşamasını sunulması konusunda çok fazla beklenti içinde. Hatta Ethereum 2.0 araştırmacısı Justin Drake, Temmuz ayında sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Topluluk 2020’de 0. aşama oluşumunu istiyor, bir gün geç değil. Hedef belirlendi; hadi gönderelim.”

Quantstamp ekibi de Ethereum topluluğunun bu çağrılarını duymuş gibi görünüyor. CEO Ma, yaptığı açıklamada, müşteri ekiplerinin, Ethereum 2.0’ın temelinin teslimata hazır olduğundan emin olmak için denetim firmalarıyla birlikte çalışıp gerekli testleri gerçekleştirmek için sayısız saat harcadığını söyledi. Çünkü Teku denetimi, fikir birliği kurallarının uygulanmasını ve gereken kod ve kontrollerin sürdürülmesini içeriyordu.

Quantstamp, yaptığı denetim sonrasında kod tabanının “en yüksek kalitede” olduğuna dikkat çekerek birkaç bulgu elde ettiğini açıkladı. Ayrıca herhangi bir sorun keşfedildiğinde, Teku geliştirme ekibinin bunları hızla çözdüğü bildirildi. 

Çözülen bulgular arasında, istemcilerin senkronize olmamasına neden olabilecek hatalar ve eksik doğrulama mantığının olduğu açıklandı.

Ethereum 2.0 nedir?

Ethereum 2.0, Ethereum ağında uzun süredir planlanan bir güncellemedir ve bir Proof-of-stake konsensüs mekanizmasına geçerek ölçeklenebilirliğini ve güvenliğini ele almayı amaçlamaktadır. Bir dizi testnet lansmanının ardından Ethereum 2.0’ın tam olarak piyasaya sürülmesi üç aşamada gerçekleşecek: Aşama 0, 1 ve 2.

Faz 0 ile çıkacak olan Beacon Chain, Zinken ve Spadina test ağlarında değerlendirilecek. Beacon Chain başlatıldığında, mevcut Ethereum, blockchain ile paralel olarak var olacaktır.  Beacon Chain piyasaya sürüldüğünde, bu defa dikkatler Ethereum 2.0 lansmanının 1. Aşamasına çevrilecek. Aşama 1, Ethereum’un saniye başına işlemlerini ölçeklendirmek amacıyla, proof of stake  zincirlerinin kanıtının entegrasyonunu sağlayacak.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version