Muhabbit

Quentin Tarantino Pulp Fiction NFT’leri Yüzünden Davalık Oldu!

Quentin Tarantino’nun klasik eserlerinden biri olan Pulp Fiction fiminin NFT koleksiyonu çokça konuşulmuştu.

Quentin

Tarantino Muhabbit

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun klasik eserlerinden biri olan Pulp Fiction fiminin NFT koleksiyonu çokça konuşulmuştu.

Fakat Quentin Tarantino’nun bu duyurusu, filmin yapımcısı Miramax’ın dikkatini çekti.

Bugün (17.11.2021) Miramax, filmin NFT koleksiyonunun üretilmesinin yasal olmadığını öne sürerek Tarantino’ya dava açtı. Görünüşe göre Miramax; sözleşme ihlali, telif hakkı ihlali, ticari marka ihlali ve haksız rekabet gibi iddialarda bulunuyor.

Bu arada Miramax, Tarantino’nun NFT koleksiyonu planlarını gizli bir şekilde yaptığını ve duyurunun ardından kendisine bir mektup gönderdiklerini de belirtiyor.

Tarantino ve stüdyo arasındaki anlaşmalarda belirtilenlere göre projenin ticari boyutunda “gizli sözleşmeler” mevcut. Miramax, Tarantino ile yaptıkları anlaşma dolayısıyla NFT koleksiyonunu çıkarma hakkının olmadığını savunuyor.

NFT’yi Çıkaracak Olan Kim?

Görünüşe göre Miramax, film içerikli NFT’leri yayınlama hakkını kendinde görüyor ve bunu yapmayı düşünüyor.

Miramax şirketinin avukatı Bart Williams, konu hakkında şunları söyledi:

Sarf edilen çaba, Miramax’ın stratejik ve kapsamlı bir yaklaşımla oluşturmayı amaçladığı Pulp Fiction NFT’lerini değersiz hale getiriyor. Miramax, Quentin Tarantino’nun hak ihlalinde bulunmasına sessiz kalmayacaktır!

Bildiğiniz gibi NFT’ler, nadirliğe sahip olan bir ögenin mülkiyetini sağlar. Yani Pulp Fiction’ın NFT’leri, filmin orijinal senaryosuna sadık olacak ve ek içerikler sağlayacak.

Projenin ortaklarından SCRT Labs, uzun bir süredir Tarantino’nun filmlerinden ilham alarak NFT’ler geliştiriyor. “Artifact Collection” isimli koleksiyon, Aralık ayında hayranları ile buluşacak.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version