Muhabbit

Rapçi Akon, Akoin’in Whitepaper’ını Yayınladı

Akoin’in detayları yayınlanmış bulunuyor.

akon

Rapçi Akon, kripto parası Akoin’in “whitepaper“ını yayınladı.

Yayınlanan belgede Akoin, “Afrika’da ve sonrasında tüm dünyada bulunan gelişen ekonomilerdeki girişimciler için tasarlanan bir kripto para” olarak tanımlanmakta.

Projenin misyonu ise “dünyanın büyüyen iş gücü potansiyelini ortaya çıkarmak” olarak açıklanıyor. Akoin, “utility token” olarak tanımlanmakta. Fiat para birimleri ile Akoin arasında “atomic swap” (değişim) işlemleri de gerçekleştirilebiiyor.

Afrika’da çok fazla para birimi bulunmakta. Bu para birimlerinin birçoğu ise karasız ve güvenilmez. Afrika’da sağlanan geliştirmeler ile birlikte kimse bu paraları kullanmamakta. Kişiler günlük ihtiyaçları için telefon üzerinden “kredi” alarak meyve, sebze gibi günlük ihtiyaçlarının ödemelerini yapmaktalar.

AKON

“Yerel para birimleri yerleşimlerin dışında kullanılamıyor. Çünkü değerleri çok değişken. Bu sebeple kişilerin paraları Afrika dışında da kullanabilimesi için Akoin’i öneriyoruz. Böylece kıtayı terk ettiklerinde bile tüm kredileri kullanabilecekler ve gerçek ürün ve hizmetler satın alabilecekler.”

Token aynı zamanda ağdaki transfer komisyonları, reklam ödemeleri ve atomic swap işlem ücretleri için de kullanılacak.

Stellar (XLM) Ağı Kullanılıyor

Akoin, Stellar (XLM) ağında oluşturulacak. Ek olarak hem Stellar cüzdanında hem de Akoin cüzdanında bulundurulabilecek. Akoin’in yüzde 10’u “IEO” (İlk Borsa Teklifi) ile dağıtılacak. Whitepaper’da 2020’nin 2’inci çeyreğinde önde gelen bir borsa üzerinden satışın gerçekleştirileceği belirtilmekte. IEO ile tompalmda 45 milyon adet Akoin satılacak. Her bir coin 0.15 $ değerinde olacak. Maksimum satış ise 6.75 milyon $ olarak belirlenmiş.

Tokenlerin Dağılımı

Tokenlerin yüzde 5’i danışmanlara dağıtılacak. Yüzde 10’ar ekip ve vakıf alacak. Yüzde 15, Akoin Wallet’a ve son olarak yüzde 20’de hazineye verilecek.

Geriye kalan yüzde 30 ise Akoin’s Escrow Wallet’ında tutulacak. (XRP’deki gibi) Ve her ay yüzde 2 olarak dolaşıma sokulacak.

AkoinCity

Bildiğiniz üzere Akon aynı zamanda kendi şehrini de inşa ediyor. Senegal hükümeti tarafından da desteklene proje için 2000 dönümlük bir arazi hükümet tarafından sağlanmıştı. Akon ise şehrin en fazla 10 yıl içerisinde tamamlanacağını öngörmekte. Şehrideki para trasnferlerinin tamamı ise Akoin ile gerçekleşecek.

Siz Akon’un Akoin projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version