Muhabbit

Refik Anadol NFT’si, UNICEF İçin Satılacak!

Algoritmik sanat olur mu? Yapay zekâ ile sanat yapılır mı?

Türk medya sanatçısı ve tasarımcısı Refik Anadol; sosyal medya hesaplarından, dünyanın en büyük yapay zeka veri heykellerinden biri olan “Sense of Healing”in, 30 Temmuz’da İtalya’nın Capri kentinde UNICEF‘e bağış için açık artırmaya çıkarılacağını duyurdu.

Çalışma, UNICEF adına bağış için bu yıl dördüncüsü düzenlenen UNICEF Yaz Galasında, Luisaviaroma tarafından açık artırmaya sunulacak.

Kısaca özetlememiz gerekirse; “Sense of Healing”, EEG sensörleri, fMRI ve DTI görüntüleme teknikleriyle toplanan beyin aktivitelerinin, yorumlanmış data kümeleri kullanılarak, ruhsal sağlık sorunları yaşayan hastalarda iyileşme evrelerinin görselleştirilmiş bir yansımasıdır.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

“Sense of Healing”, St. Tropez’deki AURORA Institute’de tanıtıldı. Ayrıca yeni açılan sinirbilim, derin teknoloji ve yenilikçi mühendislik merkezi olan MindMaze Labs ile sağlık sektörünün tanınmış şirketi Therme Group arasındaki ortak girişim MYND tarafından açık artırma için bağışlandı.

Bu çalışma, sanatçının yapay zeka ile yarattığı ilk NFT’si değil, Refik Anadol’un daha önce ”Machine Hallucinations” isimli NFT koleksiyonu dünya çapında sanatseverlere hizmet veren bir müzayede şirketi olan Sotheby’s‘da 5.1 milyon dolara alıcı buldu.

İlginizi çekebilir: Refik Anadol’un NFT Koleksiyonu 5,1 Milyon Dolara Satıldı!

Yine 2021 Aralık’ta ”Machine Hallucinations- Nature Dreams : AI Data Sculpture” adlı NFT koleksiyonu 300 ETH’ye (yani yaklaşık 1.2 milyon dolara) satıldı. Sanatçı duygu ve düşüncelerini Twitter hesabından şu sözlerle ifade etmişti:

Algoritmik sanat olur mu? Yapay zekâ ile sanat yapılır mı? Neredeydi şu dinazorlar ?:) Açın genç zihinlerin önünü! Değiştirin bir asırlık düşünceler ile yarattığınız limitli bağlam kaygılarınızı! Gelecek hepimiz için çok parlak!

Refik Anadol Kimdir?

1985 İstanbul doğumlu olan sanatçı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video alanında yükseköğrenimini tamamladı. Görsel İletişim Tasarımı bölümünde çift ana dal yaptı ve 2009 yılında mezun oldu. Sanatçının mezuniyet projesi, Türkiye’deki ilk 3D video projeksiyonudur. Bu çalışma, internette yayınlandığında çok popüler oldu ve kısa zamanda dünya çapında tanındı. Refik Anadol hakkında daha fazla bilgi için Vikipedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version