Muhabbit

Revolut Paxos İle Anlaştı! ABD’de Oyuncular Artıyor!

Paxos’un dahil olması ile birlikte Revolut kripto para ticaretini de hizmetleri arasına ekliyor.

Revolut Finansal Hizmetler

Avrupalı Fintech şirketi Revolut geçtiğimiz aylarda ABD’de hizmet vermeye başlamıştı. Paxos ile gerçekleştirilen ortaklık ise ABD’de yeni bir oyuncu ortaya çıkarmış olacak.

Paxos’un dahil olması ile birlikte Revolut kripto para ticaretini de hizmetleri arasına ekliyor.

ABD’de bulunan kullanıcılar Revolut Uygulaması aracılığı ile birlikte Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alıp satabilecek. Hizmet 49 eyalette aktifleştirimiş durumda. Sadece Tennessee’de birçok pürüz bulunduğu Revolut yetkilileri tarafından açıklanmış durumda.

Düzenlemeler kısmında Paxos sayesinde herhangi bir sorun yaşamayacak olan Revolut, likidite için de piyasa yapıcılar ile anlaşmak zorunda kalmayacak.

Kripto Şirketleri Büyüyor

Kripto hizmetlerini aktive eden şirketler ise değerleme bakımından büyük ilerleme kaydetmekteler. 2018’de Robinhood, kripto hizmetinin aktive edilmesinin 1’inci haftasında 1 milyon kullanıcının kayıt olduğunu bildirmişti.

Cash App ise 2020’nin ilk çeyreğinde 300 milyon $ değerinde Bitcoin satıldığını açıklamıştı.

Robinhood ve Revolut

Robihood tarafında yaşanan yükseliş incelendiğinde kripto hizmetlerinden önce 1.3 milyar $’lık bir değere sahip oan şirket, kripto para hizmetlerinin aktive edilmesi ile birlikte büyük bir ivmelenme yaşamış görünüyor. Neredeyse 1 yıl içinde değerini 5 katına çıkaran şirket Mayıs 2020 yılında 8.3 milyar $’lık değerlemeye ulaşmış görünüyor.

Revolut tarafında da benzer bir yükseliş mevcut. Kripto para hizmetleri öncesinde 390 milyon $’lık bir değerlemesi bulunan şirket, 1 yıl geçmeden 1.7 milyar $’lık değere ulaşarak değerini 4 katından fazlasına çıkarmış görünüyor. Şubat 2020’deki değerlemeye bakıldığında da son rakamın 5 kat daha arttığı net şekilde görülüyor. Şirketin Şubat ayındaki değeri ise 5.5 milyar $.

ABD adımı ile birlikte şirketin değerlemesinde yeni bir yükseliş tredi oluşmasının mümkün olduğu analistler tarafından belirtilmekte.

Halen Adapte Olmayan Birçok Şirket Var

ABD’de kripto para trenine halen atlamayan birçok Fintech şirketi bulunmakta. eToro, Cash App, Robinhood, Revolut, SoFi ve Mogo gibi şirketler kripto para hizmetlerini platformlarına eklemiş olmalarına rağmen birçok şirket halen konu ile ilgili sessizliğini korumakta.

Webull, Stash, acorns, Public vb. birçok şirketin halen konu ile ilgili bir adımı bulunmuyor. Açıklamalardan da anlaşıldığı üzere şirketlerin hiçbiri yakın dönemde sektöre giriş yapmayacak gibi görünüyor.

ABD’de Bulunan Fintech Şirketleri

Fintech şirketlerinin kripto para adaptasyonu ile ilgili Zabo tarafından hazırlanan detaylı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version