Muhabbit

Rick and Morty’nin Yaratıcısı, NFT Üzerine Araştırma Yapıyor!

Rick and Morty’nin yaratıcıları, NFT araştırma projesinde Paradigm ile beraber çalışıyor.

Rick and morty paradigm

Rick and morty paradigm

Rick and Morty’nin yaratıcısı olarak bilinen Justin Roiland, kripto para yatırım şirketi Paradigm’den araştırmacılarla CRISP adında yeni bir NFT mekanizması üzerinde çalışmaya başladı.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir ?

CRISP, bir fiyat dengesi oluşturarak kullanıcıların NFT satın almalarını sağlar. CRISP ile NFT’ler, istikrarlı fiyatlarla daha sorunsuz bir şekilde satılacağını düşünen Dave White sözlerine şu şekilde devam etti:

Bir NFT koleksiyonu hızlı bir şekilde satılmaya başladığında fiyatları düzgün bir şekilde ayarlayabilmek istiyoruz. Satış oranı hedef orana göre ne kadar yüksek olursa, fiyatları o oranda hızlı bir şekilde yükseltmek istiyoruz.

Bu mekanizmanın çalışma mantığına göre, talep azaldığında fiyatlar otomatik olarak düşecektir. NFT’lerdeki fiyat oynaklığını bu şekilde azaltılabilir.

Rick and Morty’den bir sahne (Kaynak: Adult Swim)

Sanat eserlerini, koleksiyon, oyun içi öğeleri ve daha fazlasını kapsayan NFT’lerin kullanım alanları gitgide büyüyor. 2021 yılında büyük bir NFT furyası yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. OpenSea’deki hacimler bu ay 3 milyar doları aştı.

Araştırmacılar, NFT projesinde detaylandıran bir gönderide şunları söyledi:

Müzayedeler de ödenen işlem ücretleri çok fazla ve kullanıcıların bu NFT’lerden birini istediği zamanda, bir müzayedenin sona ermesini beklemek zorunda kalmadan satın alabilmelerini istiyoruz.

CRISP Nasıl Çalışır?

CRISP mekanizmasının nasıl çalıştığını daha iyi anlatabilmek için örnek verecek olursak; X projesi önümüzdeki yedi gün boyunca her 30 dakikada bir 100 X kart satmak isterse, CRISP’i kullanarak fiyatın talebe göre otomatik olarak ayarlayabilir. Böylece her gün 100 satış hedefini gerçekleştirebilir.

Roiland’ın kripto para piyasasına ilk girişi değil. Roiland, bir sanat koleksiyonundan 1.65 milyon dolar kazandı ve gelirin bir kısmıyla Los Angeles’taki evsiz insanlara yardım etti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version