Muhabbit

Ripple Kanada’daki Kripto Para Merkezi İçin Yetenek Avına Çıktı!

Blockchain ve kripto para çözümleri sağlayıcısı Ripple Kanada’da açacağı yeni kripto para merkezi için mühendis arayışında.

ripple

ripple

Blockchain ve kripto para çözümleri sağlayıcısı Ripple Kanada’da yeni bir kripto para merkezi açıyor.

Sektördeki toplu satış hareketleri ve yükselen işsizlik krizi karşısında durulmayı reddeden San Francisco merkezli startup, gözünü Kanada’ya dikti. Toronto’da yer alacak yeni merkezde 50 yeni mühendisi istihdam etmeyi planlayan platformun hedefi yüzlerce blockchain yazılım geliştiricisini, veri analistini ve machine learning uzmanını da ekibe dahil etmek. 

Söz konusu merkez Ripple’ın Kanada’daki ilk girişimi olacak. Ancak platform Kuzey Amerika boyunca daha pek çok yeni merkez açmaya kararlı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse sektördeki potansiyeli şu sözlerle açıkladı:

“Kripto paralar ve blockchain teknolojisi mühendislere karmaşık sorunları çözmeleri için harika bir fırsat sunuyor ve biz bu çözümlerin küresel değer hareketini etkileme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.”

Ripple kullanıcılara sınır ötesi ödemeler ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) basımı, bakımı, işlemleri ve ortadan kaldırılması için eksiksiz bir platform da dahil olmak üzere bir dizi sonuç sunuyor.

Teknoloji bu denli hızlı ilerlerken, insan kaynağı bu hıza yetişmekte zorlanıyor. Yazılım geliştirici sayısındaki azlık ve kripto para sektörünün oldukça niş bir uzmanlık gerektiren bir alan olması sektördeki platformların yetenek avına çıkmasına sebebiyet veriyor. Platformlar aynı zamanda ellerindeki yetenekleri kaybetmemek için de yoğun çaba gösteriyor. Günümüzde büyük teknoloji şirketlerinden blockchain sektöründe yer alan şirketlere yönelik bir yazılımcı göçü de söz konusu. Nitekim, yazılımcılar blockchain alanını geleceğin teknolojisi olarak görüyor. 

“Kripto para sektörü içinde çalışılabilecek en ilginç alanlardan. Bu nedenle de yetenekli insanların geleneksel finans ile yollarını ayırıp bu sektöre giriş yapması beni hiç şaşırtmıyor.”

Geçtiğimiz üç hafta boyunca yayımlanan raporlar ise Haziran 2022 boyunca blockchain şirketlerinin toplamda 1.700 kişinin işine son verdiğini gösteriyor. Ripple ise öncelikli hedeflerinden birinin kripto para ve blockchain ekosistemi içerisinde nadir bulunan yeteneğe sahip bireylerin geliştirilmesi olduğunun altını çiziyor. 

Ripple SEC’e Karşı

Ripple CEO’sundan SEC’e Adaletsiz Muamele Tepkisi

Bir yandan yetenek avında olan Garlinghouse, bir yandan da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uğraşıyor. 

Toronto’da gerçekleştirilen Collision konferansında 23 Haziran 2022 tarihinde konuşan Garlinghouse Ripple’ın SEC ile devam eden yasal mücadelesine de değindi. SEC, şirketin yöneticilerinin Ripple (XRP) token satışları ile “kayıtsız, devam eden dijital varlık menkul kıymetleri teklifi” gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Garlinghouse ise bu suçlamayı haksız buluyor ve kripto para borsasının o sırada XRP’yi listelemesine rağmen, Nisan 2021’de SEC’in Coinbase’in halka arzını onaylamasına çelişkili bir hamle olarak işaret ediyor.

Garlinghouse, Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, SEC’in Aralık 2020’de firma aleyhine dava açmasının öncesinde de sonrasında da ABD yasal düzenleyicilerine yönelik bir dizi şikayette bulunmuştu, hala da bulunuyor. Öyle ki, şirket ABD merkezli olarak çalışmaktan vazgeçmeyi dahi göz önünde bulundurmuştu. 

İlginizi çekebilir: Ripple Danışmanı, SEC Hakkında Sert Konuştu!

“Kripto paraların Vahşi Batı gibi tehlikeli bir atmosferi olduğuna kesinlikle katılmıyorum,” sözleriyle SEC Başkanı Gary Gensler’in sektöre yönelik eleştirilerini geri çeviren Garlinghouse tüm varlıkların belirli bir değişkenliğe gebe olduğunu ve bu değişkenliğin herhangi bir yasal düzenleyici tarafından kontrol altına alınamayacağını belirtiyor.  

Ripple ve SEC arasındaki davanın sonucunun ABD’deki kripto para platformlarının yasal düzenle ilişkisini belirlemekte emsal oluşturulacağı öngörülüyor. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version