Muhabbit

Ripple CEO’su Garlinghouse Açıklama Yaptı!

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, soruları yanıtladı.

sec ile ripple

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, dava açılmadan önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile anlaşmaya çalıştıklarını açıkladı. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden gelen 5 soruyu yanıtlayan Brad Garlinghouse, birçok yatırımcının kafasındaki soru işaretlerini giderdi.

Garlinhouse’a dava açılmadan, olay büyümeden önce neden SEC ile anlaşma yoluna gittikleri soruldu. CEO, “Ayrıntıya girmeyeceğim fakat çalıştık.” şeklinde yanıtladı. Denemeye devam edeceklerini, yeni yönetimle anlaşmaya çalışacaklarını da ekledi.

Ripple’ın davası, 2019 yılında SEC ile Block.one arasında geçen olaylarla benzerlik gösteriyor. SEC, Block.one’ı yasa dışı token satışıyla (EOS) suçlamıştı. Block.one, EOS token’ının alım satımına devam edebilmek adına SEC ile anlaşarak para cezası ödemişti. Ripple da anlaşma yoluna gittiğini ifade ediyor ancak sonuç Block.one gibi olmadı.

Listelensin Diye Para Ödediniz Mi?

Bir sonraki soru XRP’nin listelenmesi için borsalara para ödenip ödenmediği ve ne zaman yeniden listeleneceği üzerine oldu. CEO Garlinghouse, XRP küresel olarak en likit dijital varlıklardan biridir ve %95’i Amerika Birleşik Devletleri dışında işlem görmektedir ve Ripple, XRP’nin nerede listelendiği, kime satıldığı gibi meselelerde hiçbir kontrole sahip değildir şeklinde lafa başladı. XRP’nin açık kaynak merkeziyetsiz bir varlık olduğunu ve kontrolün onların elinde olmadığını tekrarladı.

Kendi kripto para görüşüne sahip 8 farklı hükümet ajansı ile Amerika Birleşik Devletleri market katılımcılarının hepsinin çelişkili politikalarla karşı karşıya olduğunu belirten Garlinhouse, bazılarının daha tutumlu ve dikkatli davranmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

“Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal düzenlemelerin net olmamasından dolayı yasal kaos durumuna geçtik.”

Neden Şu Zamana Dek Sessiz Kaldınız? SEC’e Ne Zaman Yanıt Vereceksiniz?

Neden şu zamana dek sessiz kaldıkları, SEC’e karşılık vermediklerine dair olan soruyu da “Yasal süreçler yavaş olabiliyor!” şeklinde cevaplayan Garlinhouse, “Sessiz duruyor olabiliriz ama arka planda çok şey dönüyor, ilk yanıtımız birkaç hafta içerisinde gelecek.” dedi.

Yatırımcılarınız Ripple’a Güveniyor Mu? XRP Alsın Diye İnsanlara Para Ödediniz Mi?

“Gerçek hissedarlarımız var ve bize güveniyorlar” şeklinde cevap veren Garlinghouse, Ripple’ın %1,5’lik hissesine sahip olan Tetragon’un haksız yere avantaj sağlamaya çalışmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını ekledi.

Bazı müşterilerine özellikle de ilk yatırımcılara ODL’yi kullanma teşvikleri sunduklarını açıklayan Garlinghouse, bunun yasal bir ödeme ağı olduğunu ekledi. ODL gibi teşviklerin PayPal gibi ödeme ağlarında da olduğunu söyleyen Garlinghouse bu konuyla alakalı başka bir açıklama yapmadı.

Gerçeklerin ve tarihin doğru tarafında olduklarını dile getiren Garlinghouse, mahkemede geçirecekleri günü dört gözle beklediklerini ve atandıktan sonra yeni SEC Başkanı ile iletişime geçeceklerini iletti.

Daha fazla XRP haberi için: XRP Haberleri
Daha fazla Ripple haberi için: Ripple Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version