Muhabbit

Ripple XRP Fiyat Analizi 16.04.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ripple’ı inceliyoruz. Ripple grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

ripple fiyat analizi 4-1

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda RIPPLE yani XRP’yi inceleyeceğim. Geçtiğimiz günlerde 0,8 dolar seviyesine kadar ivmeli bir yükseliş gerçekleştiren XRP grafiğini teknik açıdan değerlendireceğim. Ayrıca grafiğimizin güncel durumunu inceleyerek olası fiyat hareketlerini değerlendirmeye çalışacağız. Sizleri çok fazla bekletmeden XRP fiyat analizine geçelim.

XRP Fiyat 16 Nisan 2022

0,8 dolar direnç bölgesinin altında işlem gören XRP, şu an 0,777 dolar seviyesinde işlem görmekte. Düşen trend çizgisinin kırılımı ardından 0,7 dolar destek bölgesine kadar gerileyen XRP, bu seviyeden tepki alarak %13 oranında değer kazandı.

XRP Grafik 16 Nisan 2022

Ripple XRP fiyat grafiği 16.04.2022. 2 Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

TradingView aracılığıyla hazırladığım grafik 2 saatlik zaman dilimindedir. Ayrıca grafikte Binance borsasının sağladığı XRP/USDT paritesi kullanılmıştır. Destek, direnç ve düşen trend çizgisinden oluşan grafikte düşen trend çizgisinden alınan tepkiler beyaz ok işaretleri yardımıyla belirtilmiştir. Ayrıca grafiğimizin alt kısmında RSI (Relative Strength Index) Göreceli Güç Endeksi bulunmaktadır.

XRP Analiz 16 Nisan 2022

Mor alanlar her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgeleri olarak bizlere yardımcı olmakta. Grafiğimize baktığımız zaman destek ve direnç bölgelerimiz oldukça iyi çalıştığını görmekteyiz. Destek, direnç ve trend çizgimizi 16 Nisan 2022 tarihinde paylaşmıştım. Grafiğin önceki görünümünü incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dikkat ettiyseniz güncel grafiğimiz üzerinde kırmızı yuvarlak içine aldığım bir boğa tuzağı bulunmakta. Yatırımcıları yanıltmak için yükseliş yaşanacağına dair yaratılan yanlış sinyallerdir. Yatırımcıların tuzağa düşmesiyle hızlıca düşüş yaşanır ve birçok yatırımcı zararla karşı karşıya kalır. Bu nedenle stop kullanmak, portföyünüzü koruyacak en önemli tedbir olacaktır.

Grafik üzerinde güncel setup kurmak isteyenler için 0,8 dolar ve 0,75 dolar seviyelerini takip etmesini önerebilirim. 0,8 dolar direnç bölgesinin aşılmasıyla kırılan direnç bölgesi artık destek bölgesi olarak çalışacaktır ve fiyatın üzerindeki baskı azalacaktır. 0,8 doalr direnç bölgesinin kırılmasıyla açılacak işlemlerde hedef seviyesi 0,85 dolar direnç bölgesi olacaktır. Diğer yandan destek bölgesine gerilemesi durumunda destek altında zarar kesilecek şekilde yakın stoplu işlem açılabilir.

XRP Yorum 16 Nisan 2022

Şu an grafik üzerinde görüldüğü gibi destek, direnç ve düşen trend çizgisi bulunmakta. Düşen trend çizgisinin kırılımı fiyat grafiğine oldukça olumlu yansıdı. Fiyat grafiğine olumlu yansıyacak bir diğer etken yükseliş formasyonudur. Şu an grafikte herhangi bir yükseliş formasyonu bulunmamakta. Ancak yapıyı incelediğim zaman bu seviyeden 0,75 dolar destek bölgesine geriledikten sonra tekrar yükselmesi durumunda TOBO (Ters Omuz Baş Omuz) formasyonu oluşacaktır. TOBO formasyonu şu an için sadece bir ihtimal olup oluşması durumunda grafiğimizi tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde XRP/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version