Muhabbit

Ripple Menkul Kıymet Yasası İhlali İddiası Yüzünden Davalık

Görünüşe göre, Ripple’ın başına yeni bir dert eklendi.

mahkeme dava

Bitcoin Manipulation Abatement LLC, Ripple‘ın (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse’u menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçluyor.

Bitcoin Manipulation Abatement LCC isimli şirketi avukatları, Ripple’ın, yatırımcılarını yanlış yönlendirdiğini ileri sürerek bir dava açtı ve Ripple’ı federal yasaları ihlal etmekle suçladı.

Suçlamanın içeriği, 1 Mayıs’ta açılan davanın belgelerine göre, Ripple ve CEO’su Brad Garlinghouse’ın kayıt dışı bir şekilde XRP satması ve pazarlaması yoluyla 1 Milyar$’dan fazla para topladığı iddia ediliyor.

Davalılar, XRP satışlarına olan talebi arttırmak ve kârı arttırmak adına, sahte reklamcılık ve haksız rekabet ile Kaliforniya menkul kıymetler yasalarını ihlal ederek, XRP ile ilgili yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmuşlardır.

Aynı firma 2019 Kasım ayında, bir kripto para borsası olan FTX’e karşı 150 Milyon$’lık bir dava açmıştı, fakat 1 ay sonrasında dava düşmüştü. Konuyla ilgili Binance CEO’su Changpeng Zhao ise; “XRP’nin karşı karşıya olduğu bu davanın düşmesinin çok uzak bir ihtimal.” olduğunu dile getirdi.

Ripple, Bu Dava İle Uzun Bir Süre Uğraşacak

Fakat, bu Ripple’ın karşılaştığı ilk hukuki mücadele değil. 2018 yılından bu yana devam eden farklı bir davanın başrolü ise, XRP yatırımcısı Bradley Sostack. Sostack’in açtığı davanın konusu ise, Bitcoin Manipulation Abatement LLC’nin açtığı dava ile aynı. Sostack, davalıdan tazminat talep ederken, aynı zamanda XRP’nin menkul kıymet olarak kabul görünmesini talep ettiği belirtildi, fakat ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, henüz bu talepler ile ilgili bir aksiyon almadı.

Son Yazılar

Exit mobile version