Muhabbit

Jed McCaleb’in XRP Satışları Durdurulamıyor!

Ripple ile süregelen anlaşması gereği her ay düzenli olarak Ripple’dan ödeme alan McCaleb, düzenli XRP satışları yapmakta. Bu durum ise uzun zamandır XRP yatırımcılarının tepkisini çekiyor.

xrp

Ripple kurucu ortaklarından Jed McCaleb sattığı XRP’ler ile gündemde kalmaya devam ediyor.

Ripple ile süregelen anlaşması gereği her ay düzenli olarak Ripple’dan ödeme alan McCaleb, düzenli XRP satışları yapmakta. Bu durum ise uzun zamandır XRP yatırımcılarının tepkisini çekiyor.

Ripple tarafından yapılan düzenli transferler sayesinde McCaleb’in cüzdanlarının bir kısmı ise herkes tarafından bilinmekte. Whale Alert de bu noktada tespit edilmiş transferleri hali hazırda paylaşmakta.

Bu noktada yapılan analizlere göre McCaleb’in sahip olduğu adreslerden sadece Nisan ayında 54 milyon adet XRP satmış görünüyor. Günlük ortalama 1.8 milyon XRP sattığı iddia edilen McCaleb, bir ay içinde toplamda 11,7 milyon dolar $ XRP satmış durumda.

Geçmişte adından oldukça fazla söz ettiren Mt. Gox kripto para borsasının kurucusu ve şimdilerde de Stellar topluluğunda bulunan McCaleb, kripto para tarihinde oldukça önemli bir yere sahip. Önde gelen kripto para borsası Mt.Gox’u kurup sonrasında satan, Ripple’ın kurucularından olan McCaleb, şimdi ise Stellar bünyesinde bulunmakta.

Halen elinde oldukça yüksek miktarda XRP bulunduran McCaleb, Ripple ile yaptığı anlaşma sebebiyle elindeki XRP’leri toplu olarak satamıyor. 7 yıllık bir anlaşma ile kısıtlama getirilen satışların her ay bir üst limiti bulunuyor. Bu sayede McCaleb 7 yıl içerisinde elindeki bütün XRP’leri satabilecek.

XRP Yatırımcıları Şikayetçi

XRP yatırımcıları ise bu satışların XRP’nin yükselişindeki en büyük engel olduğunu düşünmekte. Topluluk tarafından oldukça büyük eleştirilere maruz kalsa da McCaleb, XRP satışlarını düzenli olarak gerçekleştirmekte ve gerçekleştirmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version