Muhabbit

Ripple Masaya Oturdu! Yeni Anlaşma!

Teknoloji şirketi Ripple, Bangladeş ve Malezya arasında bir havale köprüsü oluşturmak adına masaya oturdu.

ripple anlaşma

Son bir aydır Ripple için işler pek de iyi gitmiyordu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edilen Ripple, birçok ortaklığını kaybetmişti ancak yeni bir ortaklıkla güne başladı.

Ripple Bangladeş ve Malezya arasında “cüzdandan cüzdana” bir köprü oluşturmak amacıyla, Malezyalı bir para transfer şirketi olan MobileMoney ve Bangladeş’in en büyük finansal hizmet sağlayıcısı bKash ile masaya oturdu.

Güney Asya’daki en büyük üçüncü ülkeler arası havale akışının büyük bir kısmını karşılayan bKash, 45 milyonu aşan bir kullanıcı kitlesine sahipken MobileMoney, bKash kadar popüler değil. Ancak Malezya’da küçük de olsa kendine ait bir kullanıcı kitlesi mevcut.

“Bu ortaklık yasal kanallar aracılığıyla ülkemize yabancı para transferi akışını teşvik ederek ulusal ekonomimize daha fazla katkı sağlayacak.”

bKASh ceo’su kamal quadır

Bangladeş merkez bankası yani Mutual Bank (MTB), köprünün Bangladeş tarafında havale ödemelerini üstleneceğini açıkladı. Malezya tarafı hakkında bir bilgi verilmemiş.

“Geçtiğimiz yıl Bangladeş havaleleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak 18,2 milyar Amerikan dolarını bulmuştu. Gerçekleşen havalelerin çoğu Malezya, Orta Doğu Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.”

Mutual Bank CEO’su Syed Mahbubur Rahman

Daha fazla XRP haberi için: XRP Haberleri
Daha fazla Ripple haberi için: Ripple Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version