Muhabbit

Ripple, PayID’nin İsmini Değiştirme Kararı Aldı!

Ripple, ürününü yeniden markalandırıyor!

Ripple

San Francisco merkezli kripto şirketi Ripple, ABD’de PayString adlı bir ürün için yeni bir başvuru yaptı.

Bununla beraber, mahkeme belgelerine bakacak olursak bu yeni marka, firmanın yasal sorunlara karşı bir kaçış stratejisi olabilir.

Ripple’ın ticari marka başvurusu 13 Kasım tarihinde kabul edildi ve USPTO’nun internet sitesinde ayrıntılar paylaşıldı. Ticari marka açıklamasında “PayString” ticari marka tescili, elektronik finans hizmetleri kategorilerini kapsamayı amaçlamaktadır. Özellikle, PayString, havale ve parasal hediyeleri bir bilgisayar ağı üzerinden itibari para birimleri ve sanal para birimleri cinsinden almak ve kullanmak için hizmetler sunacak.

Medya yayınlar, yeni ticari markanın Ripple’ın yeni bir ödeme ürünü olduğunu öne sürüyordu. Fakat durum muhtemelen böyle değil.

Ayrıntılara biraz indiğimizde, PayString ticari markası PayID logosu ile aynı. PayID, bu yıl haziran ayında Ripple tarafından başlatılan açık kaynaklı bir ödeme tanımlama sistemiydi.

Ripple’ın yeni markası, daha önce başlatılan PayID ile fazlasıyla benzerlik gösteriyor.

Ripple topluluk üyeleri, ticari markaların benzerliğine dikkat çekti ve yeni ticari markanın, PayID’nin yerini dolduracağını öne sürdü.

Bir topluluk üyesine göre, PayString’in açıklaması, PayID’nin Haziran ayında USPTO’ya yapılan ticarei marka başvurusu ile eşleşiyor.

Ripple’ın PayID markası ve NPP Australia’nın PayID markası.

NPP Australia’nın üst kuruluşu olan 13 finans kurumundan oluşan bir grup, Ağustos ayında Ripple’a PayID dolayısıyla dava açtı.

2018 yılında, NPP, PayID ticari markasını tescil ettirmişti ve bu durum Ripple ve NPP arasında davaya dönüştü.

NPP’nin Ripple’a 2018 yılında tescil ettirdiği isim ile ilgili açtığı davanın mahkeme belgesi ise, dijital ortamda meraklı kullanıcılara sunulmuş durumda.

Bu durumlarla beraber Ripple, Avustralya’da hizmetlerini sürdürebilmek amacıyla ticari markasının ismini değiştirmeyi kabul etmiş gibi görünüyor.

Daha fazla Ripple haberi için: Ripple Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version