Muhabbit

Ripple, SBI Holding Kuruluşu Olan MoneyTap’e Yatırım Yaptı

Ripple, SBI ile ortaklığını güçlendirdi.

Ripple ödeme yapmıyor, satış yapıyor! 2019 yılından beri ilk kez MoneyGram'a ödeme yapmayı değil, hisselerini satmayı seçti.

San Francisco merkezli blockchain ödeme şirketi Ripple, Japon finans devi SBI Holding’in sahibi olduğu MoneyTap’e yatırım yaptığını duyurdu.

28 Ekim tarihinde yapılan bir duyuruya göre Ripple, SBI Holding ve onun yan kuruluşu MoneyTap’a yaptığı yatırım ile var olan ortaklığını daha da güçlendirdi. Yapılan bu yatırımın, yeni fonksiyonların ve hizmetlerin teknik gelişimini hızlandırmak üzere kullanılacağı açıklandı.

Hatırlanacağı üzere finan devi SBI Holding, 2016 yılında Ripple ile birlikte bir ortak girişim başlatmıştı. 2018 yılının son çeyreğinde ise iki şirket tüketici odaklı MoneyTap uygulamasını devreye almıştı.

Blok zinciri ödemeleri uygulaması olan MoneyTap, Japon Yeni (JPY) veya diğer yabancı para birimlerindeki ödemeleri sıfır ücretle tamamlamak için yalnızca bir QR kodu veya telefon numarasının kullanıldığı bir platformdur. MoneyTap, yaptığı açıklamada bankadan bankaya gerçek zamanlı transferleri kolaylaştırmak için Ripple’a güvendiklerini bildirdi.

Yapılan duyuruya göre, Ripple’ın yatırımını alan MoneyTap’ın, birçok yeni hizmet geliştireceği bildirildi. Bu hizmetlerin arasında; küçük miktarlı tahsilat hizmeti, kurumsal ödeme işlevi, denizaşırı havale hizmeti, gelen ve giden havale hizmetleri ve bir tedarik zinciri finansmanı işlevi gibi yeni işlevlerin yer alacağı duyuruldu. Yapılacak olan tüm bu hizmetler kullanıcılar için daha uygun hale getirilerek müşteri memnuniyetinin artırılması hedeflenmektedir.

Ripple’ın MoneyTap’e yaptığı son yatırım, Ripple’ın Japonya’daki varlığını güçlendirme hedefinin bir parçası olarak nitelendiriliyor.

Ripple Merkezi Neresi Olacak?

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici netlik eksikliği nedeniyle ofislerini yurtdışına taşımayı düşündüğünü açıklamıştı. Bu kapsamda, zaten şirketleri ile ortaklıkları bulunan Japonya, Ripple’ın yeni merkezi olmak için yarışan ülkeler arasında daha önde görünüyor. Bunun en büyük sebebi olarak Ripple’ın SBI Holding ile yakın bağlarının olması gösteriliyor. Bu ilişkiler öyle iyi ki SBI’nin CEO’su, aynı zamanda blockchain firması Ripple’ın yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ripple CEO’su Garlinghouse yaptığı bir açıklamada şirket merkezini taşımak üzere düşündükleri Japonya’nın, SBI gibi önemli ortaklarının da orada faaliyet gösterdiği için en hızlı büyüyen pazarlarından birisi olduğunu açıklamıştı. CEO ayrıca, şirketin taşınabileceği diğer yetki alanları olarak Londra ve Singapur’u da adaylar arasında gösterdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version