Muhabbit

Ripple SEC Davası İçin Binance Kayıtlarını İncelemeyi Talep Etti

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse’u temsil eden hukuk ekibi, Binance’ten “davayla ilgili ve başka yollarla elde edilemeyen” belgeler talep etti.

Eski SEC

Fintech firması Ripple, XRP satışlarının yasa dışı gerçekleştiği gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 2020 yılı Aralık ayında dava edilmişti.

SEC’in, Ripple’a karşı kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla açtığı davanın bir parçası olarak CEO Garlinghouse’un kripto para ticaret platformlarından “dünyanın her yerindeki” yatırımcılara 357 milyondan fazla XRP token’ı sattığını iddia ediliyor.

Binance’in XRP İşlemleri Dosyaları Alındı!

Dava devam ederken, Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse’u temsil eden hukuk ekibi, 2 Ağustos 2021 tarihinde Binance Holdings Limited’den “davayla ilgili ve başka yollarla elde edilemeyen” belgeler talep etti.

Mevzu bahis belgeler, Garlinghouse tarafından yürütüldüğü iddia edilen XRP işlemleriyle ilgili olmakta ve Ripple yöneticisinin işlemleri SEC’in yetki alanı dışında yaptığına dair kanıt sağlayabilir.

Ripple’ın hukuk ekibi, 1933 Menkul Kıymetler Yasası’nın Beşinci Bölümüne atıfta bulunarak, yasa dışı XRP satışlarının yalnızca yerel satışlara ve menkul kıymet tekliflerine uygulandığını belirtti. Avukatlar, Garlinghouse’un XRP satışlarının “oldukça büyük bir çoğunluğunun Amerika Birleşik Devletleri dışındaki dijital varlık ticaret platformlarında yapıldığını” ve SEC’in yasalarına tabi olmadığını belirtti.

Ayrıca Ripple, yerel ve uluslararası işlemler için kullanılan bir “değişim aracı” olduğu için SEC’in XRP’yi menkul kıymet olarak düzenleyemeyeceğini savunuyor. Bu kavramı ilk ortaya atan ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını ifade eden SEC yetkilisi William Hinman, Temmuz ayı ortasında Yargıç Netburn tarafından görevden almıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version