Muhabbit

Ripple XRP Fiyat Analizi 21.06.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ripple’ı inceliyoruz. Ripple grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Ripple fiyat analizi Draco

Merhabalar ben Draco. Fiyat analizi yazı dizimin bugünkü bölümünde inceleyeceğim coin Ripple XRP. Bildiğiniz üzere Ripple blokzincir teknolojisini kullansa da şirket yönetimi ve işleyişi diğer coinlerden epey farklılık göstermekte. Haliyle bu durum fiyat hareketlerine de etki etmekte.

XRP Fiyat 21 Haziran 2021

Geçtiğimiz aylarda yaşanan yükseliş dalgalarıyla beraber Ripple 2 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Ancak bu yükseliş ATH ( All Time High — Tüm zamanların en yüksek seviyesi) yapmasına yetmemişti. Haliyle bu yükseliş dalgasında ATH yapamayan sayılı coinden biri oldu. Daha sonraki düşüşlerle birlikte fiyatı 0,65 dolar bandına kadar indi. Bu bölgeden tepki alsa da şu an tekrar 0,65 dolar seviyesinden işlem görmekte.

XRP Grafik 21 Haziran 2021

Ripple XRP fiyat grafiği 21.06.2021. 6 Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

6 saatlik Ripple grafiği, veriler Binance borsasından alınmıştır ve logaritmik grafiktir. Grafikteki yeşil bölgeler takip ettiğim destek ve direnç seviyeleridir.

XRP Analiz 21 Haziran 2021

Ripple mayıs ayında yaşadığı hızlı düşüşü 0,65 dolardaki destek seviyesinde son bulmuştu ve buradan tepki alarak 1 doların üzerine çıkmıştı. Ancak bu pek uzun sürmedi ve şu an tekrar 0,65 dolar bölgesinde. Burayı tekrar test etmesi bence pek olumlu bir gelişme değil. Çünkü test ettikçe bu desteği zayıflatacaktır.

Trend olarak baktığımızda ise küçük zaman diliminde dahi yükselen trend için gerekli olan “yüksek tepe ve yüksek dipleri” yapamamış durumda.

XRP Yorum 21 Haziran 2021

Şimdi gelelim eldeki verileri yorumlamaya. Grafikte henüz oluşmuş bir formasyon göremedim. Belki son harekete ters çanak yapısı denilebilir. Ancak sadece bu tek başına pek bir anlam ifade etmez. Bundan sonra oluşacak hareket oldukça önemli. Yani tek başına bir çanak yapısıyla işleme girmek oldukça riskli olacaktır.

Bazı arkadaşlar 0,65 dolar bölgesinde ikili dip yapısı arayabilirler. Ancak bu ihtimali konuşmak için bile oldukça erken. Fiyat burada bir dip bölgesi oluşturmadan bu ihtimali konuşmak bile oldukça erken olacaktır.

Bana kalırsa fiyat bu destek seviyesinden tepki alacak. Bu tepkinin ilk hedefini de 0,77 dolar bölgesi olarak düşünüyorum. Ancak bu hareketten sonrası oldukça muallakta. O bölgeyi kırarsa farklı konular konuşacağız. Ama oradan ret yiyip tekrar 0,65 dolar desteğine inerse farklı konular konuşacağız.

Daha fazla XRP analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version