Muhabbit

Ripple XRP Fiyat Analizi 10.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ripple’ı inceliyoruz (10.11.2020). Ripple grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Ripple fiyat analizi ilk versiyon

Bugünkü fiyat analizi yazımızda Ripple’ı inceleyeceğiz. Hem son Ripple fiyat analizi yazısının üstünden bir hafta geçmiş hem de bugün bir haberi çıktı. Çıkan habere göre Ripple firması buyback (geri alım) yaptığını duyurdu. Kripto yatırımcıları olarak baya şaşırdık çünkü normal şartlardan firma hep satan tarafta yer alıyordu. İlgili habere de buradan ulaşabilirsiniz.

Ripple XRP fiyat grafiği 10.11.2020. 30 dakikalık grafik, veriler FTX borsasında alınmıştır.

XRP için son yaptığım fiyat analizi yazısında bir trende dikkat çekmiştim ve o trend kırılımıyla güzel bir yükseliş trendi başlamıştı. O analizin ve geçen haftaki diğer analizlerin son hallerine buradan bakabilirsiniz.

O analizdeki kullandığım bölgelerin bir kısmını sildim bir kısmında ise düzenlemelerde bulundum. Eski bölgeler geçerliliğini yitirdiğini ve artık çok iyi çalışmadığını görünce yeniledim ben de. Artık takip edeceğim bölgeler grafiktekiler olacak. Ayrıca önceden dirençleri kırmızı destekleri mavi olarak gösteriyordum ama destek/direnç dönüşümlerinde bu renkler okuyucuların kafasını karıştırmaktaydı. Bundan dolayı bölgeleri de tek renk olarak yapacağım.

Grafikte gördüğünüz üzere bir yükselen trendimiz bulunmakta (mor bölge). Fiyat bu trendi çok sayıda test etmiş durumda ve bu da bize trendin güvenilirliğini göstermekte. Kırmızı düşen trend ise çok daha küçük zaman dilimindeki bir trend. Bugün çıkan geri alım haberi ile birlikte fiyat oldukça hızlı bir şekilde yükseldi. Bu yükselişin ardında düşerken de bu kırmızı trend oluştu. Şu an bu trend kırılmış görünüyor. Ancak büyük zaman diliminde işlem yapanlar için bu çok da dişe dokunur bir durum değil. Margin işlem yapanlar o trendi daha yakından inceleyebilirler.

Şimdilik grafikteki bölgeleri ve trendi takip edeceğim. Yeni bir yapı oluşunca grafiği güncelleyerek son durumunu paylaşmaya çalışacağım.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version