Muhabbit

Ripple XRP Fiyat Analizi 13.04.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ripple’ı inceliyoruz. Ripple grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

ripple fiyat analizi 4-2

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki yazımda Ripple (XRP) fiyat grafiğini inceleyeceğiz. Son 2 haftalık süreçte Ripple yaklaşık %25 değer kaybı yaşadı. Son düşüşlerle birlikte bir destek bölgesine geldi şimdi bunu inceleyeceğiz.

XRP Fiyat 13 Nisan 2022

Ripple Mart ayının sonlarına doğru 0,90 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve 0,93 dolar bölgesine kadar yükseldi. Ancak orada seviyede tutunamadı ve düşüşler yaşamaya başladı. Yazıyı hazırladığım sırada 0,71 dolar bölgesinden işlem görüyor.

XRP Grafik 13 Nisan 2022

Ripple XRP fiyat grafiği 13.04.2022. 12 Saatlik grafik, veriler Binance borsasından alınmıştır.

Binance borsasında işlem gören Ripple/Tether (XRP/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 12 Saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

XRP Analiz 13 Nisan 2022

Grafikteki yeşil bölgeler orta vadede takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Ayrıca grafikte bir de düşen trend görmektesiniz. Bu trendi önceki fiyat analizi yazımda tartışmıştık. Trend kırılımıyla birlikte ilk hedefimiz 0,90 ikinci hedefimiz 0,95 dolar bölgesiydi. Trend kırıldıktan sonra fiyat direnç ile trend arasında bir süre sıkıştı. Sonrasında ilk hedef geldi ancak ikinci hedefe yaklaşsa da 0,95 dolar bölgesine ulaşamdı.

Bu trend ile aslında işimiz bitti. Ancak grafikten kaldırmamamın bir sebebi var, bu tarz trendler kırıldıktan sonra da bir süre çalışmaya devam edebiliyorlar. Zaten ilk kırılımdan sonrasına bakacak olursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlerde de çalışma ihtimaline karşı bu trendi kaldırmadım.

Fiyatın 0,70 dolar bölgesindeki desteğine geldiğini görmekteyiz. Şu an burada tutunmuş olsa da net bir tepki aldı diyemiyoruz henüz. Buradan tepki aldığında ise ilk karşılaşacağı kısa vadeli dirençler 0,75 ve 0,80 dolar bölgesi olacaktır. Olumsuz durumda yani bu desteği kırdığı senaryoda ise ilk olarak 0,63 dolar bölgesinde bir desteği bulunmakta.

Daha fazla XRP analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde XRP/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version