Muhabbit

Ripple XRP Fiyat Analizi 31.01.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ripple’ı inceliyoruz. Ripple grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Ripple fiyat analizi Draco

Bugün inceleyeceğimiz coin son günlerde yaptığı yükseliş ile dillerden düşmeyen XRP yani Ripple. SEC davasından sonra fiyatı oldukça gerileyen XRP’de son iki günde fiyatı oldukça yükseldi ve neredeyse 2X yaptı. Şimdi bakalım bu yükselişin ardından fiyat grafiğindeki teknik göstergeler bize neler gösteriyor.

Ripple XRP fiyat grafiği 31.01.2021. 4 saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

İlk olarak büyük zaman diliminden başlayalım ve genel görünüme bakalım. genel görünüme baktığımızda destek/dirençlerin ve trendin ne kadar güzel çalıştığını daha net olarak görmekteyiz. Diğer yandan fiyatın şu an ne kadar önemli bir direnç bölgesinde olduğu da net bir şekilde görülmekte.

Ripple XRP fiyat grafiği 31.01.2021. Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

Şimdi daha küçük zaman diliminde daha ayrıntılı inceleyelim grafiği. Gözüme ilk çarpan nokta trendin ne kadar güzel çalıştığı. Eğer okuduysanız önceki analizlerimde bu trende dikkat çekmiştim. Önceden kırılmasına rağmen tekrar çalıştığını belirtmiştim. Şimdiye dek destek ve direnç bölgeleri de oldukça güzel çalışmış durumda bundan dolayı bunlarda değişim yapmayacağım.

Yazının önceki kısmında fiyatın bulunduğu bölgenin önemli bir direnç bölgesi olduğunu belirtmiştim. Daha küçük zaman diliminde (1 saatlik grafikte) direnç üzerinde bir negatif uyumsuzluk olduğunu görmekteyiz. Fiyatta yükselen bir tepe oluşurken RSI’daki dipler düşmüş. Bu negatif bir RSI uyumsuzluğudur. Burada şunu da belirtmem gerek standart RSI ayarlarında mum kapanışlarına göre hesaplama yapılır. Bundan dolayı RSI uyumsuzluklarında fitillere bakılmayıp mum kapanışlarına bakılır.

Bu verilere bakınca fiyatın düzeltmeye daha yakın olduğunu düşünmekteyim. En azından fiyat bu direnci kırana kadar düşüncem bu şekilde.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version