Muhabbit

Ripple (XRP) Yükseliş İçin Hazır Mı? Yükselecek Mi?

Son dönemde bazı analistler kripto paranın yakın zamanda güçlü bir geri dönüşle tekrar sahne alabileceğini söylüyor.

XRP 2018’de $3 seviyelerinin üzerindeki zirvelerine ulaştığından beri market değeri olarak en büyük üçüncü kripto para birimi olarak yoluna devam ediyor. Ardından ayı piyasasının etkisini göstermesiyle birlikte sert bir düşüş trendine girmişti. Şu anda XRP fiyatı $0.24 seviyelerinde seyrediyor. Şu andaki mevcut fiyat tüm zamanlardaki en yüksek fiyatından 90% daha düşük. Sadece dolar paritesinde değil, aynı zamanda Bitcoin paritesinde de büyük bir düşüş gösteren XRP, zirvesinden çok uzaklarda olan 2.500 satoshi seviyelerinde seyrediyor. Yine de son dönemde bazı analistler kripto paranın yakın zamanda güçlü bir geri dönüşle tekrar sahne alabileceğini söylüyor.

Analist Bitcoin Jack XRP/BTC paritesinde önemli bir dip oluşturduğunu, bu seviyelerde tutunduğunu ve önemli bir boğa formasyonu oluşturmaya başladığını düşünüyor.

Jack, 2500 satoshi seviyelerinden tekrardan 2850 seviyelerinde dönüşün yakın olduğu görüşünde. Bu da BTC paritesinde yaklaşık 13%’lik bir kazanca denk geliyor. Bir başka önde gelen analist Smokey ise XRP’nin Ichimoku Cloud’u henüz boğa olmasa da, diğer büyük altcoinlerin güçlendiğini, bu hareketin desteğiyle de XRP’nin önümüzdeki haftalarda hareketine başlayacağı görüşünde. Smokey ve Jack, XRP boğasının yakın olduğunu düşünüyor. Brave New Coin’den analist Josh Olszewicz bu durumdan o kadar da emin değil. Geçtiğimiz günlerde Ripple ile alakalı geniş bir analiz videosu yayınlayan analist XRP/BTC paritesinin hangi noktalara gidebileceğiyle alakalı kendi görüşlerine yer verdi.

Ripple değeri 200 günlük ortalamanın ve Ichimoku bulutunun altında olduğu ve hacmin bu seviyeleri aşmak için yeterli değil. Burada görünen herhangi bir yükseliş yok. Bu sebeple yükseliş yerine tekrardan en düşük seviyeler test edilebilir.

Hal böyleyken Ripple boğasının başlayıp başlamayacağı ile ilgili bir fikirde bulunmak gerçekten zor. Geçtiğimiz günlerde ise 2020 yılında en iyi performans gösterecek kripto para birimiyle alakalı Twitter’da yaklaşık 4500 kişinin katıldığı bir anket yapıldı.

Anketin sonucuna göre 42% oranla XRP 2020’de en iyi performans beklenen kripto para. XRP topluluğunda Ripple ile Moneygram arasında yapılan anlaşma sayesinde 2020 yılında XRP kullanımının büyük oranda genişleyeceği ve dolayışla bu kullanımın fiyata olumlu yansıyacağı görüşü hakim. İlerleyen dönemde bu görüşlerden hangisinin doğru çıkacağı büyük merak konusu.

Son Yazılar

Exit mobile version